Ben je verplicht om 6 euro administratie kosten te betalen bij een bekeuring terwijl het voor de rechter kwijtgescholden is?

Ik vroeg me het volgende af. Je moet tegenwoordig 6 euro adm. kosten betalen bij een boete. Maar er zijn verschillende geweest die hiertegen in beroep zijn gegaan en gelijk kregen van de rechter. Zijn ze dan niet verplicht om het niet door te rekenen? Of mogen ze dit gewoon blijven doen ondanks de uitspraak van de rechter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens het justitieel incassobureau kun je niet in beroep gaan tegen deze administratiekosten. De rechter heeft hier echter anders over geoordeeld. Je kunt dus wel in beroep gaan tegen deze administratieve toeslag. Het justitieel incassobureau communiceert dit echter niet. Voor zover ik weet, zal de rechter die € 6,- kwijtschelden. De rest van het boetebedrag natuurlijk niet, tenzij daar goede gronden voor zijn. De laatste berichtgeving omtrent dit item is overigens wel van september 2010. Of er nog recentere ontwikkelingen zijn, is voor mij onduidelijk.

Bronnen:
http://www.boetes.nl/nieuws/4904/Justitie-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100