Kan ik bij de burgerlijke stand van een gemeente vragen of mijn broer en zijn vriendin geregistreerd partners zijn?

Hij wil er met mij niet over praten, en heeft niet lang meer te leven. Mijn zus en ik willen te weten komen of zijn vriendin zijn geregistreerd partner is, in verband met een eventuele erfenis. Bedankt.

Toegevoegd na 3 dagen:
Even een reactie van de aasgieren.
Jammer inderdaad dat jullie allemaal zo snel uitgaan van het negatieve.
Twee jaar geleden heeft onze broer een Russische bruid "genomen", maar is niet met haar getrouwd.
Onze ouders leven niet meer, en hij is dus ernstig ziek.
Hij wil niet praten over zijn situatie, zelfs niet over zijn wensen voor begrafenis of crematie.
Is het zo vreemd dat wij willen weten hoe het zit?
Bedankt voor de antwoorden, we weten nu dat we het niet kunnen te weten komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee dat kan je niet zonder een goeie rede maar eigenlijk kan het alleen met toestemming van broer of partner.

Nee. Het aanvragen van dit soort gegevens (uitreksel huwelijksregister) moet persoonlijk gebeuren en kan je niet uit naam van iemand anders doen, zonder diens toestemming (http://www.bilthovenbouwt.nl/nl-nl/sitecore/content/home/productcatalogus/producten/u/uittreksel-huwelijksregister.aspx). Overigens: Ik kan me goed voorstelllen dat je broer hier niet over wil praten met iemand die er in geinteresseerd is vanwege een eventuele erfenis na je broers' dood. Schaam je.

Nee dat kan je niet navragen. Je komt er pas achter als hij overleden is.

Nee dat kan niet. Ik hoop dat je broer een goed testament heeft gemaakt waar hij alles aan zijn vriendin nalaat

Je zou het aan zijn vriendin kunnen vragen. De gemeente geeft er geen antwoord op. Toegevoegd na 1 minuut: Je weet ook niet of je broer misschien een testament heeft. Broers en zusters kunnen per testament worden onterft ten gunste van om het even wie. Dus wees lief voor de jongen en wacht af.

Wat een paar vreemde reacties hier.. Ik kan me juist heel goed voorstellen dat jullie graag willen weten hoe en en ander zit. Jammer dat het niet tot openheid is gekomen in de periode dat je broer zijn partner naar NL haalde. Jullie zijn bang dat Mrs Rusland straks snel vertrekt met alles wat van jullie broer is. Die kans is altijd aanwezig, natuurlijk. Heeft je broer kinderen? Dan ontvangen die straks in ieder geval een kindsdeel. En verder wordt er door de notaris pas na het overlijden uitgezocht of er een testament is gemaakt. Het meest recente testament is dan geldig. Is je broer eerder getrouwd geweest? Misschien is er dan nog wel een testament ten gunste van zijn ex-vrouw? Ik zou je willen adviseren een rechts- en wetswinkel te bellen of zij je verder kunnen helpen. Volgens mij is de eerste telefonische vraag gratis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100