Flitsen flitspalen ook als je beneden de minimumsnelheid rijdt?

En zo ja, hoe wordt de boete dan berekend?

Dit naar aanleiding van een vraag van jeroenkuppers over flitspalen en mist.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. In Nederland gelden geen minimumsnelheden. Wel is het volgende geregeld: Het gebruik van de autoweg is alleen toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee een snelheid van ten minste 50 kilometer per uur mag en kan worden gereden. Het gebruik van de autosnelweg is alleen toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee met een snelheid van ten minste 60 kilometer per uur mag en kan worden gereden. Dit kan echter niet met een flitspaal worden vastgesteld.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Ja, als je door rood rijdt

Flitspalen niet maar pas op voor mobiele controles. Ik heb een bekeuring gekregen omdat ik met mijn aanhangwagen 100 reed op een 120km snelweg. Er zit misschien een aanhangwagendetector in de apparatuur of alle voertuigen worden op de foto gezet en later gecontroleerd. Vond het wel verontrustend dat ze zo veel van je weten.

Er wordt in Nederland alleen met een bovengrens gewerkt en niet met een ondergrens. Inderdaad zijn er zogeheten rood licht/snelheidcamera's, deze flitsen behalve voor snelheid (overschrijding) ook als je niet stopt voor het rode licht. Rij je dan niet te hard krijg je allen een boete voor het rode licht, rij je en te hard en door rood loop je de kans een combicocktail van het CJIB te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100