Is het werkelijk zo dat in Papoea Nieuw Guinea de kostprijs voor een vrouw een varken is?

Ik luisterde onlangs naar een documentaire op de radio over Papoea Nieuw Guinea. Er werd gezegd dat er 3 'main goods' zijn in het land: Land, varkens en vrouwen. En in die volgorde van belangrijkheid. Er werd ook gezegd dat de prijs voor een vrouw een varken was.
Omdat ik geen vrouw kan vinden kwam ik nu op het idee om daarheen te gaan en 2 varkens te kopen en daarmee de mooiste vrouw van het dorp te kopen. Ik had evenwel ook gehoord dat men daar niet met geld betaald, dus zou ik iets anders waardevols moeten meenemen. Of kan ik in een land daar in de buurt wel met geld enkele varkens kopen en dan daarmee naar Papoea reizen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een vrouw kost 30 varkens. Wat krijgt een man voor zijn 30 varkens? Een bron van goedkope arbeid, een 'voortplantingsmiddel' en iemand om voor zijn land te zorgen. Wat krijgt de vrouw? Een leven van hard werken in de moestuin van haar man en het verzorgen van zijn varkens, jarenlange zwangerschap en vaak fysieke mishandeling. Als je zeker wilt zijn van een ongelukkig huwelijk, moet je dit zeker doen.

Bronnen:
https://www.huffingtonpost.com/dr-sasha-ga...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100