Waarom is er bij de kersttoespraak van onze vorst(in) nooit een kerstboom te zien?

Er is momenteel 'ophef' over het ontbreken van een kerstboom bij de kersttoespraak van onze koning. Ik heb gekeken of er een kerstboom te zien was bij de kersttoespraken van toenmalig Koningin Beatrix, dat was niet het geval. Waarom is dat?

https://www.google.nl/search?q=kersttoespraak+koningin+beatrix&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj97Nr9zqfYAhXsZpoKHf81DYwQ_AUICigB&biw=1920&bih=949

Toegevoegd na 1 uur:
Ik bedoel dan een mooie opgetuigde kerstboom in dezelfde ruimte als waar de kersttoespraak wordt gehouden. Koningin Elisabeth en Koning Filip zitten/staan naast een mooie versierde boom. Kennelijk is op de achtergrond door de raam, in de tuin, wel boom te vinden bij kersttoespraken van Koningin Beatrix

Weet jij het antwoord?

/2500

De kerstboom is een christelijk symbool en de koning is van/voor iedere M/Nedelander, ook de niet-christenen.

Omdat het plaatsen van een kerstboom van oorsprong een heidens gebruik is. Dat heeft juist niets met het christelijk geloof te maken. Dat er in veel kerken toch zo'n boom te vinden is komt door de lichtjes en de feestelijke uitstraling ervan. Bij de kersttoespraak gaat het om de woorden die worden gesproken, en niet om de entourage. Zo kan het hele Nederlandse volk worden bereikt, ook degenen voor wie Kerst geen religieuze betekenis heeft.

Die is weldegelijk te zien https://image.prntscr.com/image/mPns_16hTquCwC7pvZQqUg.png De kerstboom is geen christelijk element. De kersttoespraak is geen christelijk evenement. Toegevoegd na 11 minuten: "Kerstboom WAT IS DE BETEKENIS & DEFINITIE Een kerstboom is een spar of naaldboom die elk jaar rond kerstmis door mensen in huis wordt gehaald en versierd wordt met kerstballen en lampjes. De kerstboom is tegenwoordig uitgegroeid tot een wereldwijde traditie. Oorspronkelijk is het gebruiken van een groenblijvende boom een heidens symbool. De boom staat symbool voor vruchtbaarheid en vernieuwing. In de zestiende eeuw werden naaldbomen pas echt als kerstversiering gebruikt, toen Luther verklaarde dat de kerstboom symbool stond voor de geboorte van Jezus Christus. Volgens de katholieke kerk staat de driehoekige vorm van de kerstboom symbool voor de heilige drie-eenheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Pas rond 1800 werden er kaarsjes in de boom geplaatst. Tegenwoordig worden de echte kaarsjes vaak vervangen door kunstlicht, vanwege het brandgevaar. Een kerstboom wordt verder versierd met kerstballen, slingers, strikken en figuurtjes. De top wordt versierd met een piek." Zoals je ziet een boom met een hoop bagage, een ieder kan er wat tegen vinden of vinden dat het symbool staat voor iets. Nu zijn er weer mensen die het tonen ervan ervaren als problematisch. Toegevoegd na 12 minuten: *Nu zijn er weer mensen die het niet tonen ervan ervaren als problematisch ervaren. Toegevoegd na 35 minuten: Ik zou zeggen dat de kerstboom staat voor het meest seculiere symbool van kerst. Het is eerder traditioneel dan kerkelijk in mijn ogen.

Bronnen:
https://www.ensie.nl/redactie-ensie/kerstboom
https://www.google.nl/search?q=kersttoespr...
https://youtu.be/QSe2mjREzyg?t=2m57s

De Kerstboom linkt aan de groene bomen, waar vroeger kinderoffers werden gebracht aan afgoden, daarom is het feitelijk een heidens gebruik. Dit is terug te vinden in het Oude Testament. Omdat velen dat niet weten, ziet men er geen kwaad in. Zelfs de R.K. Kerk lijkt dit aspect niet (meer) te zien. Vroeger waren Kerstbomen verboden, maar je ziet het nu wel al tientallen jaren lang naast de Kerststal opgetuigd staan in de kerk.

Bronnen:
website 119ministries.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100