Hoe kom ik van die zwarte lijst af?

Vorige bewoners van mijn huis hebben gezorgd dat mijn adres op de zwarte lijst (waar alle bedrijven kunnen checken of iemand een 'slecht betaal'- verleden heeft) is komen te staan. Ik heb nog nooit van mijn leven verzaakt te betalen of te laat betaald. Hoe kom ik van die lijst af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verhuizen! Dat is de makkelijkste en snelste manier, lijkt me. Die grote bedrijven zijn star. Eenmaal op zo'n lijst kost het veel moeite om er af te komen, want hoe kan je bewijzen dat het niet jou betreft als het om je adres gaat. Toch lijkt me aanhouden en blijven reageren dé methode om jouw naam als wel betrouwbaar te laten aanvaarden. Succes.

Bedrijven en ondernemers (en geen enkele instantie) kunnen niet zomaar iemand op een zwarte lijst plaatsen. Ondernemers zijn verplicht om degenen die zij op een zwarte lijst zetten hierover te informeren. Conform de Wet bescherming persoonsgegevens heeft men het recht om te weten welke gegevens er zijn genoteerd. De klant heeft ook het recht te vragen de gegevens te wijzigen. Degenen die een zwarte lijst aanleggen moet zich houden een de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De zwarte lijst moet aangemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Na goedkeuring wordt deze in een openbaar register voor goedgekeurde lijsten geplaatst. Als de ondernemer de zwarte lijst wil delen met andere ondernemers moet hij eerst bij de Autoriteit Persoonsgegevens een voorafgaand onderzoek aanvragen. Toegevoegd na 11 minuten: Neem contact op met de autoriteit persoonsgegevens (de oude naam is CBP – College Bescherming Persoonsgegevens). Zij kunnen niet altijd privézaken onderzoeken maar zij kunnen u zeker verder helpen wat u te doen staat. https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/ Toegevoegd na 33 minuten: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/sites/default/files/downloads/av/av04.pdf

Bronnen:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/o...
https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/onterecht-...
https://www.ondernemersplein.nl/regel/zwar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100