Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat waren de gevolgen van Operatie Barbarossa?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
2.1K
ronron1212
7 jaar geleden
Dat Rusland bij de tweede wereld oorlog werd betrokken aangevallen door Hitler Duitsland de start van het einde van Duitsland en vele miljoenen doden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De Duitse bezetting en operatie Barbarossa kostten alleen al aan 13 miljoen Sovjetburgers het leven. Massa’s mensen gingen dood doordat Hitler noch Stalin weinig respect had voor de levens van de mensen over wie zij regeerden. Ook hadden ze geen aandacht voor de mensen die de oorlog meemaakten. Ze handelden zeer onmenselijk, de een nog onmenselijker dan de ander. Daardoor kwam het ook dat er zoveel mensen werden vermoord: burgers, soldaten, buitenstanders het maakten niet uit alles moest vernietigd worden, volgens beiden partijen. En zo snel mogelijk vonden Hitler en Stalin. In het oosten van Oekraïne verhongerden niet alleen duizenden burgers, ze werden ook vermoord, tijdens de Duitse bezetting van Charkov.
(Lees meer...)
fremar
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding