wie was de man bij de inauguratie van trumph in een rolstoel?

bij inauguratie van trumph was een man in een rolstoel die naast doorgang stond ..iedereen gaf hem hand of praatte met hem

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat was Bob Dole. Robert Joseph (Bob) Dole (Russell (Kansas), 22 juli 1923) is Amerikaans oud-politicus van de Republikeinse Partij. Hij was senator voor de staat Kansas, die het in 1996 als verliezend Republikeins kandidaat in de presidentsverkiezingen opnam tegen zittend president Bill Clinton. Toegevoegd na 2 minuten: Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte hij diverse malen gewond en verloor als gevolg van deze verwondingen het gebruik van zijn rechterarm. Toegevoegd na 24 minuten: Robert Joseph Dole kreeg op vrijdag 17 januari 1997 door Bill Clinton de Vrijheidsmedaille omgehangen, een hoge onderscheiding die zeer zelden wordt uitgereikt.

De man in de rolstoel is de vroegere Republikeinse presidentskandidaat en meerderheidsaanvoerder in de Senaat Bob Dole. Naast hem stond zijn vrouw Elizabeth Hanford Dole. Toegevoegd na 1 uur: Voor de volledigheid even mijn vrije vertaling van de tekst van mijn link: Niets geeft een betere inkijk in de ziel van Donald Trump dan de (in de link geplaatste) clip van hoe Trump de vroeger Republikeinse presidentskandidaat en voormalig meerderheidsaanvoerder in de Senaat Bob Dole begrotte. Trump ziet Dole in zijn rolstoel, doet even een stap opzij om hem kort te begroeten, en loopt weer verder. Obama ziet de twee, en praat echt even met beiden, en geeft de vrouw van Dole nog een zoen. Houd daarbij in gedachten dat Dole van de andere partij is dan Obama. Toch nam Obama even de tijd voor deze tegenstander, terwijl Trump deze ‘lamme’ partijgenoot vrijwel negeerde. Het moet er niet altijd over gaan wat mensen nog voor jou kunnen doen ... Maar er lijkt een reden voor te zijn; zie de reacties onder het antwoord van JoanDArc.

Bronnen:
http://americablog.com/2017/01/trump-disse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100