waarom duurde de technische en medische ontwikkeling zo lang?

Waarom is ‘nu’ pas de ontwikkeling en vooruitgang in een sneltreinvaart gekomen?

De mens bestaat al 4 miljoen jaar. Waarom heeft het tot pak weg 150 jaar geleden geduurd voordat de auto (1885) en de telefoon ( 7 maart 1876 ) ( dit als voorbeelden ) werden uitgevonden en waarom gebeurde dit niet veel en veel eerder.
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i001115.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat voor de uitvinding van het een, de eerdere uitvinding van iets anders vaak noodzakelijk is. Om bij voorbeeld een auto te bouwen moet je (onder meer, de lijst is lang niet uitputtend) rubber kunnen vulcaniseren, in een vorm persen, luchtdicht maken en van een (met specialistenwerk gemaakt) ventiel voorzien; de wielen kunnen gieten of van hout naar analogie van een karrewiel kunnen bouwen; Een methode bedenken om te kunnen sturen (met vele onderdelen)... en dan zijn we nog niet toe aan de motor, het chassis, het plaatwerk, de stoelen, spiegels etc. Twee zeer belangrijke uitvindingen waren de beheersing van het vuur, en die van het wiel. nadat men veilig vuur kon stoken in de haard, werd met behulp van een blaasbalg (als voorganger, een wapperbord) het smeden en gieten van voorwerpen mogelijk. Maar voordat men erts kon opsporen en opgraven en transporteren moest ook nog heel wat worden uitgevonden. En hoe meer men uitvond, des te vaker bleek dat een uitvinding wel voor meerdere doeleinden te gebruiken was: smeedwerk niet alleen voor ploegijzers, maar ook voor zwaarden, ijzeren schepen, breinaalden, ijzerdraad...en elk van deze uitvindingen maakte weer andere dingen mogelijk. De uitdrukking: het geheel is meer dan de som van de delen is hier wel heel sterk van toepassing. Ook culturele weerstand heeft de snelheid van technologische ontwikkeling vertraagd want veel uitvindingen maakten mensen werkeloos: de houtzaagmolen kon in 1 dag zagen wat een arbeider in 40 dagen kon zagen. Het weefgetouw, de trekschuit en de stoommachine maakten eveneens veel handarbeid overbodig (dus mensen werkloos). Die mensen reageerden soms woedend door al dat 'nieuwerwetse tuig' kort en klein te slaan. Dit is van alle tijden: automatisering maakt nog steeds veel mensen werkloos (en behoedt hen ondertussen soms wel voor gevaarlijk en zwaar werk). In feite zitten we nog steeds in een fase van de industriele revolutie (zie de bron) die op verschillende plaatsen op aarde nogal ongelijk verloopt en lokaal nog in volle gang is.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Industri%C3%...

Dat heeft allemaal te maken met de industriële revolutie, en dat begon zo rond 1750. Door het uitvinden van nieuwe technieken werden er ook steeds meer toepassingen uitgevonden. E.e.a. had inderdaad veel eerder uitgevonden kúnnen worden, maar dat is nu eenmaal niet gebeurd........

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Industri%C3%...

Dat heeft te maken met de ontwikkeling van de wetenschappelijke methoden en subsidies van de overheid voor de wetenschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100