Hoe zien mensen die na 1989 zijn geboren de tachtiger jaren ?

cultuur , muziek , films , technologie , politiek , economie , dagelijks leven .

Zijn de tachtiger jaren "speciaal " zoals de "sixties " dat waren?

Ik was zelf volwassen rond 1985 , dus ik heb de jaren tachtig zéér bewust meegemaakt .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een decennium van hebberigheid en slechte smaak, vrees ik.. Het ontstaan van de grote graaicultuur.. Massaconsumptie met al zn voor- en nadelen.. De grote invloed van reclame.. De 'foute' tv series.. De synthesizer en de drummachine domineren de populaire muziek.. En de minderheid die hiertegen ageerde; krakers en punkers.. Toegevoegd na 2 minuten: En natuurlijk de Koude Oorlog, de angst voor WOIII en de vernietiging van de aarde..

Bronnen:
volgens mn nichtje van 17 jaar

Ikzelf denk dat de mensheid ecologisch bewuster gaat worden de komende decennia. Niet alleen raakt de olie binnenkort op, maar we zien ook wat nu de gevolgen zijn van het gebruik. Exponentiële technologische vooruitgang blijft zeker bestaan, ook al zal er misschien vanwege de komende olietekorten enige krimp in komen. Inderdaad, technologie is inderdaad onlosmakelijk verbonden met cultuur. Drumcomputers en aanverwante zaken zullen echter binnenkort al snel ouderwets zijn.

Nederland wordt Europees Kampioen; Koude Oorlog; maar vooral heel lang geleden voor mij (1994). Een periode zonder de behoeftes die vandaag de dag hoog staan (televisie, internet, mobiel, iPod etc)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100