Wat doet het openstellen van onze grenzen met de criminaliteitcijfers?

Door het openstellen van onze grenzen (Europa) kunnen allerlei mensen gemakkelijker heen en weer reizen. Verhoogd of verlaagd dit de criminaliteit? En hoe zit dit met de verspreiding van de wapens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf het allereerste moment dat de grenzen zijn open gegaan binnen de EU, zijn de criminaliteitscijfers drastig gestegen. Het feit dat er aan de grenzen geen (of zeer weinig) controle meer is, maakt het wel heel interessant voor de georganiseerde (en individuele) misdaad. Wapens, verdovende middelen, mensenhandel, organenhandel, het kan allemaal met het grootste gemak. Die open grenzen zijn dus niet bevorderlijk voor de criminaliteit, maar hebben aan de andere kant ook weer veel andere voordelen met zich meegenomen. Het is dus afwegen wat iedereen belangrijker vind.

Op dit moment is er een duidelijke groei meetbaar in Nederland van criminalititeit met verdachten uit Roemenie, Bulgarije, Hongarije. Open grenzen heeft dus duidelijk een negatief effect op de criminaliteitscijfers. Door de open grenzen is de verspreiding van wapens makkelijker geworden. Het is dus waarschijnlijk dat dit ook gevolg heeft voor het aantal wapens op straat in Nederland.

Ik ben bang dat de open grenzen een grotere aantrekkingskracht op mensen hebben dan dat wij zouden willen. De voormalig oostbloklanden zijn arm, corrupt en hebben geen voorzieningen. Door het wegvallen van controles is het voor hen heel makkelijk om hier te skimmen, te roven en te bedelen. Ook de werknemers die al lang geen werk hier meer hebben blijven hangen omdat ze het hier toch beter hebben. Mensen die langs de grens wonen merken dat er veel meer ramkraken plaatsvinden. Praktijken die wij vroeger amper meemaakten zijn nu schering en inslag. Goudverkopers die mensen ronselen op de snelweg! Ik kan zo nog wel even doorgaan. Heel sneu voor de goedwillenden maar ik persoonlijk vind dat die grenzen nu wel dicht mogen. Ook het gebedel van de bulgaren en hongaren bij de AH in ons dorp. 's Avonds stappen ze in hun auto en gaan naar hun slaapplaats. Overal hangen ze een zielig verhaal op, de mensen geven royaal en schrik niet, de dagopbrengst van deze mensen is idioot hoog ca. 100 euro per dag. Wie krijgt zo'n salaris? Dus bedelen loont blijkbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100