Wat is een acceptabel percentage wanneer je salarisverhoging vraagt?

Er vanuit gaande dat je goede prestaties weg zet en/of zelfs werk van anderen erbij doet zonder dat je eigen werkzaamheden hieronder lijden. Moet je denken aan 10%, of meer? Misschien zelfs minder? Wat is reeel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wil je een salaris verhoging of wil je erkenning door middel van verandering van je functie? Een salaris verhoging van 5% is redelijk, 10 procent is hoog, dus ergens daar tussenin. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe het gaat in het bedrijf en wat je collega's verdienen. Als je bijvoorbeeld aangenomen bent als junior en ondertussen de rol van een medior of zelf senior vervult dan staat daar een hogere vergoeding tegenover omdat je meer werkzaamheden vervult en meer verantwoordelijkheid hebt. Je kunt dan ook een hoger salaris vragen. Kijk ook wat je kunt verdienen bij een ander bedrijf als je daar nu zou beginnen, dit geeft vaak een idee hoeveel jouw werk waard is.

ik weet niet hoe goed het gaat in de sector waar je in werkt ik vind 10% vrij hoog maar laat de baas maar als eerst een percentage noemen en ga dan onder handelen.

In tijden dat mensen worden ontslagen en lonen worden bevroren is een salarisverhoging van 10% erg fors. Ik zou sowieso niet gelijk een eis neerzetten tegenover je baas. Wat je wel kan doen is toekomst bespreken met je baas. Geef aan dat je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt en veel ervaring hebt enzovoort. Misschien dat je bij collega's in de branche kan nagaan hoeveel degene dan verdient en dat dan naar voren brengen in het gesprek. Misschien dat je ook qua functie omhoog gaan en dan automatisch een salarisverhoging krijgt. Maar nogmaals, 10% is erg veel.

Als je zelf al denkt over 10% of meer, dan zou ik eens overwegen om een herwaarderig aan te vragen, dit natuurlijk in overleg met de werkgever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100