Waar kan ik het beste een effecten rekening openenen?

Ik wil graag een effecten rekening openen om in eerste instantie te investeren in staatsobligaties. Maar het is niet ondenkbaar (of beter gezegd het is vrij aannemelijk) dat ik op den duur een beetje wil gaan uitproberen met aandelen.

Het gaat dus om niet al te grote bedragen, ik wil maximaal €1.500 in staatsobligaties + aandelen stoppen en dit is dan ook echt de max.

Waar ben ik nou het goedkoopste uit om het zelf te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb zelf een tijdje de demoversie van plus500 geprobeerd. Werk goed en zorgt ervoor dat je feeling krijgt met het online handelen zonder verplichtingen. Obligaties worden volgens mij niet verhandeld. Plus 500 is een CFD (Contracts for Difference) service; je geld loopt risico. CFD's zijn voor ervaren beleggers: oefen eerst om het in de vingers te krijgen. Mocht je er aan toe zijn dan kun je vervolgens daadwerkelijk geld inleggen om te speculeren (http://www.plus500.nl/?gclid=CMbpgLSs070CFVLItAodjUAADg). Overigens zijn er vele aanbieders (Binck, Alex en de grootbanken) die ook de mogelijkheid bieden om een account te openen en te investeren. Welke de goedkoopste is hangt geheel af van de hoeveelheid transacties en de inleg die je doet. Daar valt dus moeilijk een antwoord op te geven. Goed dat je voor jezelf een plafond in het hoofd hebt om je maximale inleg te beperken en alleen te beleggen met geld dat je 'over' hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100