Waar kan ik eerlijke informatie over de Illuminatie vinden?

Van wat ik tot nu toe heb gelezen geloof ik dat de illuminatie bestaat maar ik wil er meer over te weten komen. Maar ik weet hoe onbetrouwbaar het internet is. Kan iemand me zelf er wat meer over veetellen of een betrouwbare site delen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In een encyclopedie is de informatie vaak neutraal, eerlijk en betrouwbaar. Kijk dus maar eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Illuminati_(orde) en http://nl.wikipedia.org/wiki/Illuminati_in_de_hedendaagse_cultuur of in een andere (papieren) encyclopedie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Illuminati_(orde)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Illuminati_in...

Lees het boek 'The Illuminatus!' van Robert Shea en Robert Anton Wilson. Daarna weet je alles over alles wat er over te weten valt. En ook wat er niet over te weten valt. All Hail Discordia.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Illuminat...

www.Franklinterhorst.nl is een mogelijkheid.

Het menselijk ras is geneigd vanuit een soort protectionisme allerhande narigheid te externaliseren. Veel mensen kunnen (onbewust) niet verkroppen dat de mens in staat is tot allerhande narigheid. Vroeger, en ook nu in mindere mate, werd dit ongemakkelijke gevoel geprojecteerd op demonen, satan, kobolden, kwaadwillende goden, et cetera. Voor een deel van die mensen is het verzinsel dat een of andere mondiale grootmacht stiekem alle touwtjes in handen heeft achter de schermen een aanlokkelijk idee. Zo hoeft men niet stil te staan bij hun eigen tekortkomingen, of die van de mensheid in het algemeen. Auteurs maken vervolgens gretig ge-/misbruik van dit gevoel door 'feiten' te verzinnen die in het plaatje van deze escapistische behoeftes passen. Hetzelfde zag je gebeuren bij de DaVinci Code van Dan Brown: En masse trekken mensen naar Rennes le Château en Saint Sulpice om met eigen ogen de 'mysteries' en 'verborgen boodschappen' te aanschouwen waar in de boeken aan gerefereerd wordt. Dat het gros van de beweringen in Brown's boeken aantoonbaar onjuist zijn is vervolgens klaarblijkelijk niet meer interessant. Het mysterie is comfortabeler dan de harde feiten; zo ook in het geval van de 'Illuminati'. Deze groep heeft wel degelijk pakweg 15 jaar bestaan in het einde van de 18e eeuw in Bavaria. Maar ondanks de ondergang van deze groepering is het heden ten dage blijkbaar weer een dankbare bron voor met paranoia doordrenkt complotdenken.

Bronnen:
http://liviajayde.hubpages.com/hub/Why-the...
http://www.scientificamerican.com/article/...
http://www.skepdic.com/illuminati.html

Je kunt nooit zeker weten dat iets "de waarheid" is. Het onderwerp is namelijk van alle kanten belicht en je zult dus alleen te lezen krijgen hoe "die" persoon erover dacht. De beste bronnen zijn dan natuurlijk sites die neutraal blijven en puur en alleen de feiten hebben verzameld. Voor de rest zul je zelf moeten beoordelen, maar geloof nooit iets zonder dat je weet of de feiten kloppen of wat voor onderzoek daaraan vooraf is gegaan en of dat goed is uitgevoerd. ik raad een documentaire aan, want die geven vaak alleen informatie, al worden dingen wel vaak versimpeld of weggelaten, zodat je alsnog naar achtergrond informatie op zoek zult moeten gaan. Zeitgeist, is zo'n documentaire die erg interessant is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100