Komen verzekeringsartsen van het UWV desgevraagd thuis bij je op bezoek?

Als ik ga zoeken op internet kom ik veel tegen over controlebezoeken van het UWV (dus onaangekondigd, bijvoorbeeld omdat er een verdenking op je rust).

Nu mijn vraag, stel je bent dusdanig ziek dat het reizen naar je WIA-beoordeling moeilijk of onmogelijk is, kun je dan het UWV vragen om een arts langs te sturen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij een zeer gegronde reden hebt waarom je niet kunt komen, dan kun je de keuringsarts machtigen om contact op te nemen met jouw behandelaars. Ik ken een geval waarin dit is toegestaan.

Volgens mij doen ze dat niet. Misschien dat er ergens een verzekeringsarts is die dat bij wijze van uitzondering doet, maar dat is zeer zeker geen normale zaak. Wat ze wel al eens doen bij bijvoorbeeld een herkeuring is telefonisch een en ander navragen. Mijn stiefvader heeft een dwarslasie en ook die moet op herkeuring, maar soms wordt het wel eens telefonisch afgehandeld. Het UWV is van mening dat als je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis kan gaan, dat je dan ook kunt komen voor een keuring. Alleen de IVA gevallen die nooit meer herstellen hoeven geen herkeuring meer te ondergaan. Daar zitten mensen bij die bedlederig zijn. Die hoeven dan niet meer langs te komen.

die onaangekondigde bezoeken waar jij 't over hebt zijn fraudeinspecteurs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100