Veel meer aardbevingen de laatste tijd in het nieuws? Wat is de oorzaak?

Er zijn meer aardbevingen de laatste tijd in mijn optiek, Haiti, Chili en vandaag Turkije. Wat is de oorzaak hiervan dat er meer zijn? of is het gewoon 'toevál' dat er zoveel dichtbij elkaar zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Aardbevingen kunnen ook elkaar veroorzaken: de ene verschuiving en botsing van twee aardkorsten kan de andere aardkorsten verstoren waardoor dezen ook weer kunnen gaan botsen. Het zal uiteindelijk wel weer tot rust komen, maar het klopt dat in sommige periodes meer aardbevingen voorkomen dan in andere.

zoek maar op google naar 'breuklijnen', dan zie je dat die landen Haiti, Chile, Turkije op zo'n breuklijn liggen.

Op dit moment wordt er nog van uit gegaan dat het stom toeval is dat er een aantal aardbevingen op een rij zijn gebeurd. Alle gebieden waar de recente aardbevingen gebeurd zijn, zijn risicogebieden, omdat ze aan de rand van tektonische platen liggen. Over oorzaken van extra bevingen is het nu dus alleen nog maar speculeren.

De wederkomst van Christus is nabij

De aardkorsten zijn constant in beweging en als ze elkaar raken krijg je van die schokken die bevingen verzoorzaken. Landen die op of rond de breuklijnen liggen hebben daar het meest last van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100