hoe kan ik een id kaart aanvragen als dakloze?

Ik ben dakloos en kan geen kant op omdat ik geen geldige ID kaart heb (is verlopen) Hoe kan ik nu aan een id kaart komen? Ik sta in geen enkele gemeente ingeschreven en kan dat ook niet doen. Wat moet ik nu doen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan, maar slechts op een paar plaatsen in Nederland. Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar geen vaste woon- of verblijfplaats en verloopt uw reisdocument, dan kunt u bij een aantal gemeenten een reisdocument aanvragen. Dit kan bij de gemeenten Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren, Oldambt, Montferland, Bergen op Zoom en aan de balie van de gemeente Haarlemmermeer op de luchthaven Schiphol.

Aanvraag paspoort of ID-kaart door Nederlanders zonder vast woonadres Een dakloze die niet meer is ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA), kan een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Den Haag. Daar is een speciaal aanvraagloket voor Nederlanders zonder vast woonadres. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Den Haag.

Bronnen:
http://alphenaandenrijn.nl/Gemeente/Digita...

In Haarlem is er een plek waar je voor eenmalig bedrag (€10,-) kan inschrijven. Heb ervaring, het heet stichting release Haarlem

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100