wat kan men met mijn energie jaarafrekening?

Iemand heeft mijn jaarafrekening van m'n energie leverancier in handen. Kan deze persoon hier iets mee dat het daglicht niet kan verdragen?
Welke acties moet ik ondernemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou, eigenlijk niks. Alleen zich verbazen over de hoogte of juist laagte van de afrekening. Misschien, als slechte grap, zou er een afsluiting of een overstap naar een andere leverancier op je adres aangevraagd kunnen worden omdat je klantnummer nu aan diegene bekend is. Maar dan krijg je daarvan altijd eerst nog een schriftelijke bevestiging of een te tekenen contract toegestuurd op het adres waarop die afsluiting of overstap dan zou gaan plaatsvinden zodat je dat dan altijd kunt terugdraaien. Maar veel meer dan dat kan er niet gebeuren met de gegevens die in die factuur staan.

Een tijdje terug moest ik, om te kunnen handelen in Bitcoins, een kopie van mijn ID-kaart en een afrekening van een nuts-bedrijf overleggen, waarschijnlijk om te bevestigen dat je op het opgegeven adres woont. Het is dus wel mogelijk om er iets illegaals mee uit te halen, al moet diegene dan ook je paspoort of id-kaart vervalsen.

Hij zou dit kunnen gebruiken als bewijs dat hij op jouw adres woont. Als je een slimme meter hebt is het ook mogelijk dat hij, met de gegevens op de jaarafrekening, een aanvraag kan doen om jouw standen uit te lezen.

Je kunt er niet zoveel mee. Er staat je naam en adres op, je klantnummer, de EAN codes van je aansluiting voor gas en elektriciteit, je verbruik en wat je moet betalen of terugkrijgt. Je kan een kopie van je jaarafrekening inzien als je inlogt op de website van je energiebedrijf. Op zich hoef je geen acties te ondernemen. Toegevoegd na 10 minuten: Probeer te achterhalen hoe de persoon aan jouw rekening is gekomen. Vraag de betreffende persoon je de energierekening terug te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100