Zijn pedofielen altijd man of zijn er ook vrouwelijke pedofielen.

In kranten en in het nieuws is er altijd sprake van een mannelijke pedofiel. Ik vraag mij wel eens af of deze afwijking ook bij vrouwen voorkomt.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat er ook wel vrouwen zijn die dat doen. maar het komt idd bijna nooit in het nieuws. wel vaak hoor je dat een man pedofiel is en dat die man al jaren getrouwd is en de vrouw het wel weet maar er niks aan doet. zo`n vrouw is net zo schuldig als die man vind ik

Ja, helaas wel, zie link

Bronnen:
http://www.stopkinderpornonu.com/2009/10/d...

Vrouwelijk bestaat ook, een week of wat geleden was er weer eens een lerares met deze hobby in de krant. Toegevoegd na 18 minuten: Daar ik een aantal reacties kreeg dat mijn eerste voorbeeld niet pedofiel genoeg was een tweede link toegevoegt. Zij 38 jaar hij 14 jaar.

Bronnen:
http://www.dezekerweter.com/2368/lerares-h...
http://www.dezekerweter.com/tag/lerares
http://www.telegraaf.nl/buitenland/6152459...

Er zijn ook vrouwelijke pedofielen, 100% zeker. Maar waarom je altijd meer hoort over mannen, geen idee. Misschien zijn er wel meer mannelijke pedofielen dan vrouwelijke. Of er is een reden dat mannen meer in het nieuws komen

Ja, dat komt voor. Ik meen dat dezelfde vraag al minimaal 1x vaker is gesteld... Ik tel dus de uren af hoe lang deze vraag nog blijft staan ;)

Het komt wel minder voor dan bij mannen, maar het komt voor. Uit cijfers van het Landelijk Parket van het Openbare Ministerie (OM) blijkt dat er in de afgelopen jaren slechts twee procent van de verdachten in zedenzaken met kinderen vrouwelijk is. Dat waren in 2003 29 van de ongeveer 1500 zaken. Het gaat hierbij om ‘verleiding van een kind’, ‘misbruiken van vertrouwen van een kind’, ontucht en het ‘seksueel binnendringen van een kind onder de 16 jaar’ Daarbij vallen vrouwen met een voorkeur voor kinderen niet zo snel op. ,,Een vrouw die haar kinderen niet knuffelt en streelt is eerder abnormaal dan normaal. Een man met een kind op schoot is meteen verdacht, terwijl er bij een vrouw niet raar wordt opgekeken.’‘ Ook is een opgewonden man makkelijker te herkennen dan een opgewonden vrouw.

Bronnen:
http://www.pedofilie.nl/node/193

Wat vaker VOORKOMT weet je natuurlijk nooit. De reactie op vrouwelijke pedofielen is veelal veel positiever. => hij 14, zij 35: die jongen is wel even verwend door zijn lerares. Dit is een typische reactie. => Zij 14 en hij 35 heet meteen een verkrachting en => hij 14 en hij 35 moet volgens de meesten direct aan de hoogste boom. Ik weet wel zeker dat bijv. - maar ook andere landen - in Suriname veel jongens van een jaar of 14 hun eerste ervaring doen met oudere dames. Niemand noemt die daar pedofielen.

Er zijn ook vrouwen die de leeftijdsgrens uit het oog hebben verloren. Dit is toch wel een maatschappelijk geaccepteerd fenomeen, misschien niet in het wetboek van strafrecht. Het spreekwoord zegt: Op een oude fiets moet men het leren. Ik denk niet dat vrouwen geweld of dwang gebruiken. Anders wordt het als vrouwen hele kleine jongetje "bespelen". Ik heb daar ook eens iets over gelezen en werd daar misselijk van. Die jongetjes hebben daar niet om gevraagd. Het komt absoluut voor.

Er zijn zeker veel vrouwenlijke pedofielen. Ik zie juist vaak in het nieuws dat bijvoorbeeld een lerares een verhouding heeft met een leerling. En zelf heb ik ook meegemaakt dat een oudere vrouw mij leuk vond toen ik 13 was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100