Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je op wereldreis in ambassades?

Een paar mensen die ik ken hebben het plan om naar Den Haag te gaan om daar ambassades binnen te lopen. Aangezien een ambassade grondgebied van het desbetreffende land is, willen zij op deze manier een wereldreis maken. Mag dat wel? Krijg je er geen problemen mee?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
398

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het is overigens een wijdverbreid misverstand dat ambassades kleine stukjes grondgebied van de desbetreffende staat zijn die door de gaststaat zijn afgestaan. Ze genieten slechts onschendbaarheid maar zijn nog steeds grondgebied van de gaststaat. Wie bijvoorbeeld in de Nederlandse ambassade in Parijs een moord pleegt, heeft deze op Frans grondgebied begaan en zal dan ook naar Frans recht worden vervolgd. Uiteraard zal de moordenaar pas kunnen worden gearresteerd door de Franse politie wanneer de Nederlandse ambassadeur hen toestemming heeft gegeven de ambassade te betreden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
ronron1212
10 jaar geleden
Dit is geen antwoord op de vraag kunnen ze er dus verblijven je af nee.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding