Waarom worden er nog steeds brieven verstuurd.

Gezien eigenlijk bijna iedereen een internetaccount heeft zou het toch logischer zijn dat de overheid iedereen een e-mailadres verstrekt, zodat alle post via de computer kan verlopen. Lijkt mij kostenbesparend en beter voor het milieu.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je gaat daarmee mensen verplichten een computer te hebben om hun correspondentie te doen. Voorlopig zal dit niet gaan gebeuren, omdat computers tot nu toe nog steeds geld kosten. Pas als de overheid dan ook overal systemen aanbrengt dat je die email kostenloos kan lezen & afdrukken wordt het zo dat je dit kan gaan doen. De overheid kan je niet verplichten kosten te maken (PC, internet) om hun communicaties te ontvangen. Jij gaat er ten onrechte vanuit dat iedereen internet heeft.

Brieven schrijf je als je b.v. iets mee wil sturen, en plaatje of zo. Ook schrijf je brieven als je vind dat de ontvanger je brief moet bewaren. Brieven komt sowieso meer binnen, is dus ook persoonlijker.

Dat moeten ze niet in hun hoofd halen. Ik wil geen emailadres van de overheid. Dat gaat rechtstreeks de junkmail in bij mij.

er zijn nog steeds mensen die geen pc hebben en veel ouderen die snappen er nog niks van. bovendien vind ik het ook niet echt een veilig idee als alle post en persoonlijke dingen via een email zouden komen. en je bent ook meteen verplicht om een printer aan te schaffen want de meeste papieren moet je geloof ik 5 jaar bewaren. en de kans dat in die tijd de pc crasht of vol is is dan ook best groot. Toegevoegd na 6 minuten: bovendien als er mensen zijn die schulden hebben en hun internet word afgesloten, dan kunnen ze helemaal niks meer.

Omdat sommige post niet via het internet kan verlopen zoals paketten. Daarnaast hebben mensen dat bepaalde post via papier verloopt zoals bankzaken (wegens onveiligheid internetbankieren) en bijvoorbeeld persoonlijke brieven of kerst/verjaardagskaarten.

Vergis je niet er zijn nog massa's mensen die geen account hebben en/of nauwelijks gebruiken. Bovendien is wettelijk bepaald dat officiële afspraken per post bezorgd moeten worden.

Per reguliere post wordt gezien als zekerder; een e-mail zie je makkelijk over het hoofd, een duidelijk herkenbare blauwe envelop niet. Er zijn ook nogal wat eisen waaraan contact per mail zal moeten voldoen wil het rechtsgeldig zijn (zie bron) Ook zou het iedereen verplichten niet alleen een vaste verblijfplaats/postadres te hebben, maar ook een PC, een bankrekening en toegang tot internetbankieren. Op die manier word je wel heel erg een slaaf van de technologie.

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/contracten/email-...

een brief is -o.a. bedoelt voor mensen die geen internetverbinding/pc hebben -misschien wat persoonlijker -van een blad papier lezen leest prettiger dan van een scherm -een brief is gewoon anders

Met een brief heb je een bewijs.Wat per mail binnen komt kan ineens verdwenen zijn.En je print niet alles uit wat per mail binnen komt.Veel ouderen en ook nog een handvol jongere hebben geen Internet,hoe komen die aan de poststukken dan?Plus dat er dan weer meer mensen werkloos zullen worden en papierfabrieken failliet gaan...nee hoor,laat de post maar voor wat het nu is... (ik heb net een vel postzegels gekocht)

* Niet iedereen heeft een internetverbinding. * Als je die wel hebt ben je niet verplicht je e-mailadres op te geven (privacy). *Internet is "hacker"gevoelig. * Je kunt zeggen dat de het bericht niet ontavngen hebt. Dat kan bij een aangetekend schrijven niet, want daar moet je voor ontvangst tekenen. Als een pc-crash hebt ben je alle gegevens kwijt. Brieven tussen vrienden en kennissen zijn veel persoonlijker en warmer dan e-mailtjes. Etc, etc, etc.

een brief is een stuk persoonlijker dan een mailtje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100