Waarom worden langs (provinciale) wegen vaak bomen geplant? Dit is toch levensgevaarlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bomen in de berm staan er niet alleen om mooi te wezen. Ze worden ook geplant om het landschap vorm te geven. Het verkeer te geleiden en te scheiden, hout te produceren, hinderlijke zonnestralen en sneeuw op te vangen en wind te breken. al is er vorig jaar een onderzoek naar gedaan dat deze effecten miniem zijn... zie de Volkskrant van 29/05/2009 Effect van bomen langs de weg klein ARNHEM - Arnhem Dennen vangen 16 procent stikstofoxiden op en loofbomen 12 procent. Dit is het resultaat van de meetproef Groen langs de A50. De proef tussen mei en december 2008 moest antwoord geven op de vraag of groenstroken langs snelwegen effect hebben op de concentraties van fijnstof en stikstofoxiden. Vegetatie lijkt niet geschikt om de luchtkwaliteit direct langs de weg te verbeteren. Het effect op fijnstof viel met de proef niet te meten. Het onderzoek werd uitgevoerd door een consortium bestaande uit Wageningen Universiteit en Research, KEMA, Integralis PP en Stadsregio Arnhem Nijmegen. maar ook: Bomen houden met hun wortels aarde vast. Bomen vangen met hun bladeren stof uit de lucht op. Bomen bieden woonruimte aan verschillende dieren. Bomen geven voedsel aan mens en dier. Bomen breken met hun naalden of bladeren de kracht van de regen en wind. Bomen dragen ook bij aan de bescherming van het grondwater. Bomen houden water vast en zuiveren dit water. Bomen leveren hout. Bomen kunnen gebruikt worden als grondstof voor bijvoorbeeld papier, medicijnen en weefsels. Bomen maken het klimaat zachter. Bomen zorgen voor schaduw en vochtige lucht. Bomen kunnen geluidsoverlast verminderen.

Bronnen:
http://www.hetklokhuis.nl/lees/dossiers/re...

Die bomen doen geen vlieg kwaad, het zijn altijd de mensen die er als gekken rijden.

Door een rij bomen langs de snelweg te planten worden schadelijke stoffen enigzins gefiltert waardoor het gebied eromheen tot 10% minder last heeft van de uitstoot.

Geen bomen geeft vaak aanleiding tot nog harder rijden omdat je nog meer overzicht hebt. Tevens kleed het,het landschap een beetje aan. De bomen herstellen weer een klein beetje evenwicht in de natuur.

Door de bomen zie je beter waar de weg langs gaat.

Het zijn natuurlijke vangrails. Wat heb je liever, tegen een boom of in het water. Je moet natuurlijk wel blijven autorijden en niet te hard rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100