Ik heb een uitvaartverzekering afgesloten en ben bezig met mijn wensen op te stellen. Moeten ze dit verplicht nakomen? En de nabestaanden?

Ik heb dus een uitvaartverzekering afgesloten met een vrij hoog bedrag. Dit omdat ik best specifieke wensen heb. Voor dat bedrag verzorgd de uitvaartverzekering de uitvaart, zodat de nabestaanden nergens over hoeven na te denken.
Maar nu vraag ik mij dus af, wat als mijn wensen toch meer zijn dan het bedrag, moet de uitvaartverzekering dit dan melden bij de nabestaanden zodat zij kunnen beslissen? Of voeren zij mijn wensen gewoon uit en sturen de rekening wel na zogezegd?

Bedankt.

Toegevoegd na 6 minuten:
En wat als ik aangeef dat ik gecremeerd wil worden, maar mijn nabestaanden willen per se een begrafenis, moet DELA dan mijn wensen nakomen, of mogen de nabestaanden alsnog beslissen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er meer kosten bij een uitvaart komen dan het verzekerde bedrag, dan wordt met de nabestaanden overlegd hoe te handelen.

ik heb na het overlijden van zowel mijn vader als mijn moeder alles geregeld. van beiden was bekend wat ze wilden. maar het is aan de nabestaande om te beslissen wat er gebeurt. ook qua kosten: het is altijd duurder dan eerder voor je (vaak lang daarvoor afgesloten) polis berekend is. dus bijbetalen is eigenlijk de norm. het is wel afhankelijk wie het regelt natuurlijk. de een zal alles precies volgens wens doen, de ander zal meer de gemakkelijke weg volgen. Toegevoegd na 1 minuut: het is toch een kwestie van respect.

Ik ben al mijn hele leven bij de DELA. Daarom kost het mij bijna niks per kwartaal. Dat is voor de standaardcrematie. Soms bellen ze me op en vragen of ik wat extra wil en daarvoor wil bij verzekeren. Ik wil dat niet, maar er is dus veel mogelijk. Je kunt je wensen het beste met DELA bespreken. Zij kijken dan of dat inderdaad in jouw pakket past. En daar sluit je dan een contract voor af. En natuurlijk moeten (en zullen) zij zich daar dan ook aan houden. Het zou heel raar zijn als jouw nabestaanden niet tegemoet willen komen aan jouw wensen, terwijl je die heel goed hebt vastgelegd. Dus nogmaals: Jij spreekt nu precies met DELA af wat je wilt, wat de kosten zijn en hoe en of die gedekt zijn. Dan informeer jij jouw familie dat je het zo geregeld hebt en dat het dus zo wordt uitgevoerd. En als dat vastligt, dan kunnen zij niet iets anders met jouw lichaam gaan doen.

Alles wordt duurder in de loop der jaren,dus dit houdt in dat als je nu een begrafenis hebt voor 6000 euro,dit over 10 jaar niet meer hebt en je jezelf moet bijverzekeren als het verzekerde bedrag ook 6000 was. Gemiddeld is de stijging 4,5 % per jaar. Ik weet wel dat het behoorlijk prijzig is allemaal. Als je zeker wilt zijn dat alles naar jou wens uitgevoerd wordt,neem ik aan dat je een Laatste wens boekje hebt ingevuld en ingeleverd bij de uitvaartonderneming. Zij moeten dit dan ook uitvoeren,maar zijn de kosten op dat moment hoger dan het verzekerde bedrag,dan zullen de nabestaanden moeten bij betalen,willen de nabestaanden dit niet,dan wordt het één of ander helaas niet uitgevoerd. Zorg er wel voor dat je de nabestaanden een kopie geeft van je laatste wens boekje zodat zij ook kunnen controleren dat jouw wensen uitgevoerd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100