Als je iemand slaat kan je dan vervolgt en gestraft worden?

stel iemand loopt jouw en je vriendin de hele tijd te irriteren en op gegeven moment pik je het niet meer en deelt een hengst uit. Als zoiemand naar politie stapt, kan die er dan wat mee? Er zijn verder geen getuigen.

Toegevoegd na 1 dag:
En om simpele domme reacties, zie hieronder voor te zijn, NEE ik ben niet heel jong, NEE ik ben geen geweldadig figuur, NEE NEE integendeel dit is een hele sereuze vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij kan aangifte doen, maar zonder getuigen wordt de bewijslast moeilijk. Toegevoegd na 1 minuut: Beste is gewoon de handjes thuis houden.

Een vriend van mij, heeft een jongen een mep verkocht, die de sneeuwman van zijn kinderen kapot getrapt had, de jongen is vervolgens met zijn blauwe oog naar de politie gestapt, de vriend moest vervolgens voorkomen voor mishandeling en kreeg een boete van 150 euro, die hij als schadevergoeding aan de jongen moest betalen, er waren geen getuigen, dus ja het kan.

"stel iemand loopt jouw en je vriendin de hele tijd te irriteren en op gegeven moment pik je het niet meer en deelt een hengst uit." Ja ja een hengst uitdelen. In Nederland mag je niet voor 'eigen rechter' spelen en dus niemand slaan! Wanneer diegene dus wordt geslagen door jou kan hij naar de politie gaan en aangifte doen van mishandeling. Wat natuurlijk een beetje zwak zou zijn als hij zelf uitdaagt. Ook kan jij aangifte doen met je vriendin wegens 'lastigvallen' en ook dat mag niet in Nederland en is dus ook strafbaar! Wanneer er geen getuigen zijn, is er weinig kans dat jij daadwerkelijk gepakt wordt. En alleen maar een hengst?! Kom op de politie heeft het al overdruk met zaken. Denk maar eens aan al die overvallen en berovingen, dat krijgt een veel hogere prioriteit dan dit soort zaken;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100