Ik heb een IQ test van q-masters gemaakt en kreeg een IQ van 141 aangewezen. Is dit betrouwbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit is alles behalve betrouwbaar. Het is een gratis niet door de COTAN beoordeelde test, wil je een goede test en weten of deze betrouwbaar is raadpleeg dan de COTAN.

Ik vermoed dat het onbetrouwbaar is. IQ's zijn normaal verdeeld met een gemiddelde van 100 en een standaarddeviatie van 10. Je zit dus meer dan 4 standaarddeviaties boven het gemiddelde. De kans dat dat klopt is 0.000893 %. Dat betekent dat er in Nederland naar verwachting 151 mensen rondlopen met een IQ van 141 of hoger. Als je zo'n hoog IQ hebt zou je dat waarschijnlijk wel eerder gemerkt hebben.

Nee, geen enkele IQ-test die je gratis kunt maken op Internet is betrouwbaar, ze geven zelfs geen indicatie. Je moet het wel HEEL bont maken om op dergelijke testjes LAGER te scoren dan 120 (ik heb voor de grap wel eens alle opgaven fout gemaakt en scoorde NOG 116. Het is dus maar de vraag of er uberhaupt naar de antwoorden gekeken wordt.....) Degelijke testjes zijn bedoeld om je een dikke veer in de reet te steken over hoe geweldig intelligent je wel niet bent, en je over te halen een - dure- echte test te doen of een - duur- certificaat met 'bewijs' te bestellen. Als je daar in trapt, weet je zeker dat je IQ enkele tientallen punten onder de 100 moet liggen.......... De enige betrouwbare IQ-test is die die je aflegt bij een psycholoog, en de officiele Mensa-test (al is die laatste wel pittiger dan de doorsnee-IQ-test omdat die alleen ruimtelijk inzicht en rekenkundig inzicht meet, en alle taalkundige (niet internationale) aspecten laat liggen.) De rest is alleen maar speelgoed. Leuk speelgoed, maar desalniettemin speelgoed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100