Is mijn bank gelinkt aan PayPal?

Als het goed is betaal je toch via PayPal als je iets koopt via het internet, of niet? Zo niet, kan ik dan een PayPal account nemen en hem linken naar mijn bank, dat ik met het geld op de bank kan betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het gedaan. U kunt storten gratis geld van uw bank kerening naar Pay pal en naar 2 gaden of so deze is zichtbaar in uw Pay pal account. U kunt ook opwarderen via paypal maar daar denk ik het is niet gratis, maar van uw bank naar Pay pal het is so vie so gratis. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel +/- 2 dagen voor de transaktie.

Nee paypal is niet onlosmakelijk verbonden aan betalen via internet. Er zijn ook andere manieren om te betalen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Ideal (meestal binnen Nederland), overboeking, rembours, creditcard, op afbetaling... Paypal is dus EEN manier om te betalen bij internet aankopen. Meestal bij aankopen buiten Nederland wordt verwacht dat je met een creditcard of paypal betaald. Aangezien in Nederland de creditcard niet zo populair is, wordt veel gebruik gemaakt van Paypal. Paypal werkt op twee manieren: 1: Je boekt een bepaalde hoeveelheid geld over op je paypal rekening (een paypal account moet je gewoon zien als een bankrekening). Vervolgens heb je een bepaald tegoed wat je kunt gebruiken voor betalingen op online winkels. Bij het afrekenen log je dan in met je paypal gebruikersnaam en wachtwoord. 2: Je koppelt een betaalrekening aan je Paypal rekening. Wanneer je op een website een betaling doet met Paypal (weer met gebruikersnaam en wachtwoord bij de kassa) wordt via automatische incasso het verschuldigde bedrag van je betaalrekening afgehaald door Paypal. Deze methode duurt wat langer omdat er een paar dagen overheen gaan, en de webshops meestal pas versturen als door paypal is geverifieerd dat de automatische incasso gelukt is, en het geld dus is betaald.

Je kunt opgeven bij Paypal hoe je wilt betalen. Je kunt Paypal koppelen aan een creditcard maar ook is het mogelijk om direct vanaf je betaalrekening te laten afschrijven. Je geeft dan bij Paypal aan dat het bedrag dat je moet betalen rechtstreeks van je rekening mag worden afgeschreven. Nog handiger is het om je betaalrekening als 'primair betaalmiddel' in te stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100