Hoe kan het dat een koe zelf bepaalt wanneer zij gemolken wordt?

http://www.weerribbenzuivel.nl/index.php/over-ons
ik snap niet dat een koe dan zelf naar de melk-installatie gaat. wie legt me dat uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Call of nature. Heb je wel eens dringend moeten plassen ?Wat doe je dan ? Zoiets dus. Als een zogende moeder 'aandrang' voelt, legt ze haar kind aan. Als een zogende koe aandrang voelt, loopt ze naar haar kalf. Deze koeien hebben vermoedelijk nooit een kalf gezoogd, maar weten precies waar ze hun 'verlichting' kunnen vinden : in de melkstal. Geloof het of niet, maar koeien worden gráág gemolken.

het melken geeft de koeien een gevoel van verlossing, er staat spanning op de uiers omdat ze heel vol zijn, hetzelfde als wanneer ze hun kalf zouden zogen. doordat ze in het begin naar de melkmachine zijn geleid, weten ze dat dáár de verlossing van die spanning op de uiers komt.

Dat tegenwoordig een koe zelf mag bepalen wanneer ze gemolken wordt heeft te maken met de wijsheid van de mensen, we weten ondertussen ook dat een koe geen dom wezen is maar verschillende dingen kan leren. Net als een vrouw die haar kind de borst geeft wordt bij een koe de uier (borst) zwaar, wordt er dan niet gezoogd (afgekolfd, gemolken) gaan de borsten (uier) pijn doen. Het is met deze wetenschap voor een melkveehouder heel eenvoudig om de koe aan te leren om bij een gevulde uier op weg te gaan naar de melkrobot zoals een vrouw geleerd kan worden om haar borsten af te kolven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100