Hoe kun je zorgen dat je niet meer wordt gebelt voor enquetes etc.?

Ik word hier zo ziek van. Die mensen die zich maar blijven opdringen en dan naar mijn persoonlijke zaken vragen. Je hoe je er economisch voorstaat en of je wilt wisselen van enegiemaatschappij enz.
Ik vind dat daar niemand mee te maken heeft en geef dan ook geen antwoord. En dan eindigt het gesprek vaak niet zo leuk....

Weet jij het antwoord?

/2500

Er schijnt een 0900 nummer te zijn waar je aan kunt geven niet meer gebeld te willen worden. Zowiezo mag je na 10.00 uur niet meer gebeld worden.

Bij Infofilter kun je je adres / telefoonnummer aanmelden voor uitsluiting van ongevraagde enquetes, aanmeldingen, etc. Veel bedrijven die de enquetes uitvoeren, gebruiken deze lijst.

Bronnen:
http://www.infofilter.nl/

Je kunt je eigen aanmelding op de website die ik hieronder heb opgegeven. Het werkt echt, ik wordt nooit meer gebeld. Succes!

Bronnen:
http://www.infofilter.nl/InfoWWW/php/do_home2.php

Het lijkt steeds vaker te gebeuren, wees heel voorzichtig waar je je telefoonnummer achterlaat. Als je dan toch gebelD wordt dwingt niemand om je er langer dan een seconde naar te luisteren. Maak (als je zelf die moeite wilt doen) snel duidelijk dat je niet geinteresseerd bent en vraag of zij je zo snel mogelijk van een lijst af willen halen. En, inderdaad, het schijnt dat er een nummer bestaat om je van alle lijsten af te halen (maar hoe goed kan je die vertrouwen?)

Hier heb ik vanochtend nog last van gehad, ze bellen altijd met een geblokkeerd nummer.. Mijn grote fout is geweest om een keer met een prijsvraag mee te doen 3 jaar geleden.. (!) Krijg altijd te horen oh sorry meneer ik weet daar niks vanaf ik krijg ook maar een lijst voor me etc.. bla blaa.. Ik heb dus besloten niet meer op te nemen, gaan die lijers nu me voicemail inspreken!

Begin met een nummermelder, want al deze bedrijven geven hun nummer *niet* door. Als je ze toch aan de telefoon krijgt, snel afkappen (of voor de lol zo lang mogelijk aan het lijntje houden). De truuk is uiteindelijk heel resoluut te vertellen dat je geen (géén) interesse voor hun product hebt, je geen afspraken wilt maken met adviseurs. Koop sowieso niets door de telefoon, ik heb er eigenlijk alleen maar spijt van gehad (o.a. aandelen-lease).

infofilter.nl het is overigens je eigen ''schuld'' dat deze bedrijven je kunnen bellen..... ik heb bij infofilter gewerkt..als je uitleg wilt hoor ik het graag...

neem nooit de telefoon op wanner je het nummer niet ziet. Al die marketeers enqueteurs bellen met een anoniem nummer.

Je kan ook een hoop lol met die mensen beleven. En daar heb je helemaal niet eens zoveel woorden voor nodig. v v v

Als je gebeld wordt kun je vragen of ze je in het 'belmeniet' register wil opslaan. Als het goed is wordt je daarna nooit meer benaderd door zulke bel-acties.

Ik heb zelf bij een callcentre gewerkt..ik was er zo een, maarja als student moet je wel iets bijverdienen anders is je bestaan wel heel karig.. Anyway, infofilter.nl is een hele goeie. Verder moet je als caalcentre-medewerker ook aangeven dat je mensen kan afmelden. Dat moeten ze echt vragen anders kan zo'n centre een boete krijgen. Dit kan natuurlijk niet als je de hoorn er gelijk opknalt. Als je niet meer wenst gebeld te worden moet je dat aan de telefoon aangeven (als dat nog niet is gevraagd) rn dan kan er een bandje aangezet worden waarop verschillende mogelijkheden uitgelegd worden om je af te melden.. Uiteindelijk zijn ze niet zomaar aan je nummer gekomen, al zegt iedereen dat.

Is me nog nooit overkomen. Maar ik publiceer m'n nummer dan ook niet aan wildvreemden. Kan ik je aanraden.

Gebeld eindigd op een 'd', trouwens.

Bij infofilter moet je er trouwens wel rekening mee houden dat het een paar weekjes kan duren voordat alle bel-spammers weten dat je je daar hebt ingeschreven. Overigens kunnen mensen wel zeggen dat het je eigen schuld is dat je je hebt ingeschreven, maar dat het 100% netjes werkt daar geloof ik helemaal niets van. Ik vind het zeer plausibel dat er mensen bij die bedrijven werken, die die lijsten met nummers doorverkopen naar derden, of het nu managers zijn of gewoon callcenter medewerkers. Je kunt er namelijk makkelijk een hoop geld mee verdienen. Bij e-mail weet iedereen dat het gebeurt, waarom dan niet bij telefoonnummers? Over die vergelijking met e-mail gesproken: bij e-mail zie je altijd waar die vandaan komt! En als er met afzender-headers gesjoemeld wordt of met proxyservers, zijn de spamfilters tegenwoordig wel slim genoeg om dat door te hebben. Waarom is er geen wet die verbiedt dat je anoniem belt of gebeld wordt??

Al genoemd: infofilter.nl . Lees wel even goed hoe lang je afmelding geldig blijft - een maand voordat je afmelding verloopt, moet je je opnieuw afmelden om te voorkomen dat de ellende opnieuw begint. Niet elke marketeer gebruikt de lijst van infofilter. Het aantal telefoontjes zal na afmelding dus flink afnemen, maar niet tot nul. Wat goed werkt voor de resterende telefoontjes: laat de medewerker zijn introductieverhaaltje vertellen. Vaak vragen ze of "u interesse heeft in een flinke verlaging van uw stookkosten" of zoiets. Geef geen antwoord. Begin met je eigen melding: "Ik stel geen prijs op dit soort telefoontjes. Ik verzoek u daarom mijn gegevens ogenblikkelijk en definitief uit uw database te verwijderen.". De marketeer is verplicht dit verzoek te honoreren. Als je het zo stellig zegt als in bovenstaand voorbeeld, weet hij ook dat jij weet dat hij die verplichting heeft (volg je me nog?). Dus da's dan één marketeer minder. Ik heb dit een tijdje volgehouden. Op dit moment krijg ik nog ongeveer twee van die telefoontjes per jaar. Dus draai ik twee keer per jaar bovenstaand riedeltje af.

Je kan ook ff kijken op youtube en zoeken naar ''how to see blocked numbers''. Weet niet of het ook in nl lukt maar je kan het proberen.

Gewoon oplossen met een goede grap

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=un_PjRXV5l8

Je moet een ander telefoonnummer opgeven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100