Zou het in theorie mogelijk zijn als miljardair zijnde een stuk land te kopen en je eigen staat te beginnen?

Bijvoorbeeld een eilandje in de Stille Oceaan?

Ik bedoel dus een eigen staat met grondwet, regring, soeveriniteit enzovoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker!! Zie bron..

Jahoor. Moet je wel een land vinden die een stukje van zijn eigendom wil afstaan voor een som geld. En volgens mij zijn delen van de oceanen en zeeën van 'niemand', dus die zijn dan ook niet te koop. Als je écht interesse hebt, in de Caribische Zee heb je voor 2,9 miljoen dollar al een eilandje. http://www.kapaza.nl/Woningen/Bouwgrond/1376439/Uw_eigen_eiland_in_de_caribische_zee.html

Als je grond koopt of eiland heb je noch steeds te maken met de grondwet van het het desbetreffende land.

LONDEN - Het zelfuitgeroepen "Prinsdom Sealand" in de Noordzee is te koop. Het inmiddels 85-jarige 'staatshoofd', vorst Roy van Sealand, vindt dat het land in jongere handen moet overgaan.

Ik heb al eens gehoord dat een stel mensen een eigen staat op een eiland willen beginnen en daar alles wat hier illegaal downloaden is op het net te willen gooien.

Nee. De koek is al verdeeld. Twee eeuwen geleden had je nog een kans gehad, maar dan had je het moeten veroveren, niet kopen.

Ja. Als het volddoet aan een bepaalde standaard: een vastomlijnd territorium, een permanente populatie en een regering/bestuur. Als je dat hebt kun je onafhankelijkheid verklaren zonder dat die bij voorbaat al kan worden verworpen. Erkenning is een heel ander verhaal.

Bronnen:
http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100