Hoe kan een 16-jarige het beste italiaans leren?

Niet d.m.v naar het land te gaan verhuizen, lijkt me logisch.

Weet jij het antwoord?

/2500

wat je zou moeten doen is een groepje mensen bij elkaar zoeken die italiaans spreken en daar als enige niet `native-speaker`tussen gaan zitten en alleen maar italiaans spreken. of bij een pizzeria pizza´s leren bakken, waar de baas die jou les geeft alleen maar italiaans spreekt…! buiten 1 jaar naar italiè verhuizen zijn dat de 2 snelste methoden. succes. Toegevoegd na 50 minuten: zie verder onder reacties.

Eigenlijk hetzelfde als iemand van welke leeftijd dan ook. Luisteren en oefenen. Is er een volksuniversiteit in je stad, daar wordt voor een redelijke prijs les gegeven. Die pizzabakker was helemaal geen slecht idee. Verder ook italiaanse liedjes luisteren. Oja niet meteen beginnen te roepen"dat kan ik niet", gewoon in het diepe springen, is eng maar werkt wel

Doe een cursus. Niet alleen schriftelijk, daar leer je het niet snel genoeg van, en zeker niet goed genoeg. Cursussen vind je bijvoorbeeld bij de Volksuniversiteit. Maar ook diverse scholen geven als extraatje lessen Italiaans. Soms wordt er in een buurthuis een cursus gegeven. Steek je licht eens op bij de vereniging Dante Alighieri. Zij kunnen je vast verder helpen. Zodra je de taal ook maar een klein beetje begrijpt, moet je jezelf zo goed mogelijk "onderdompelen" in die taal. Dat kan door Italiaanse (web)radio te luisteren. Zoek een kletszender op - saai of niet, dat maakt niet uit, als er maar flink wordt geouwehoerd. Ook al begrijp je nog maar heel af en toe een woordje, toch helpt dat achtergrondgeklets echt om de taal sneller te leren.

Bronnen:
http://www.dante-alighieri.nl/
http://www.italia.fm/
http://www.volksuniversiteit.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100