wat gebeurd er als je naast de deur van een vliegtuig staat in de lucht en de deur opent zich?

Ik zie in films dat de deur opengaat en dat de persoon die ernaast staat de lucht invliegt en dan weer terugvalt in het vliegtuig. Hoe werkt dat in het echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik geef het weinig kans dat die persoon weer terug valt in het vliegtuig. Lijkt me een mooie stunt uit een actie film maar absoluut niet waar. De mythbusters hebben een keer een test gedaan voor Explosive decompression. Filmpje zit erbij in de bron. En British Airways heeft een keer een ongeval gehad waarbij het raam van de cockpit eruit vloog. Toen werd er ook iemand naar buiten gezogen.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/vliegen/1...
http://www.youtube.com/watch?v=Fi1_1l7M8FA

Als het vliegtuig in volle vlucht is dan vlieg die ongeveer 600/700 Km/u, zelf sta je helemaal stil in het vliegtuig zelf, dus als de deur plotseling in volle vlucht opengaat word je zo naar buiten gezogen, en dat je weer terugvalt in het vliegtuig.... lijkt me gewoon een filmtruc.

In het echt kan die deur niet open. Door de onderdruk in het vliegtuig zou je tienduizenden kilo's kracht moeten uitoefen om hem te kunnen openen. Dus dat was dat. Maar stel nou dat er een gat ontstaat in het vliegtuig. Een bom of een ander ongeluk. Dan kan je wel degelijk het toestel worden uitgezogen. Je valt dan niet terug in het vliegtuig. In tegendeel. Je valt te pletter op de grond.

Dit heeft niets met de snelheid van het vliegtuig te maken maar alles met het drukverschil. Daarboven is de luchtdruk veel lager en om het de mensen aangenamer te maken bouwt men druk op in het toestel. Als nu die deur plots opengaat ontsnapt al die druk en veroorzaakt dit een luchtstroom uit het vliegtuig waardoor alles naar buiten "gezogen" wordt.

Het gaat hier om een deur, precies wat escap zegt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100