Het aannemen van een pakketje die niet voor jou is, en het pakketje niet afgeven aan de gene waar van he is, is dat diefstal?

Mijn buren in het complex hebben een betaald pakketje aangenomen die voor mij bestemd is.. ze doen al dagen niet open en reageren niet, op een briefje wat ik opgehangen heb bij hun deur, wat kan ik doen?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien zijn ze niet thuis, als dat wel het geval is en je weet zeker dat zij het pakketje hebben, kun je telefonisch contact met ze op nemen en vragen of je het pakketje kunt komen halen, zijn ze niet thuis, dan nog even afwachten, op het moment dat je weet dat ze thuis zijn, bel je aan en vraagt om het pakketje, geven ze dat niet af, dan is het diefstal en kun je aangifte doen.

Ik denk aangiften doen het is diefstal Als U bewijs heb dat het daar is afgegeven Ook van het postorde bedrijf zak ik zeker aangiften doen ?

Je kunt er echter op 2 manieren tegenaan kijken: 1. Je buren nemen een pakketje aan van de bezorger, en zeggen daarbij impliciet of expliciet dat ze het aan je zullen doorgeven. Doen ze dat niet, dan is dat verduistering. Geen diefstal! De vraag is echter van wie ze het verduisterd hebben, zie onder 2. 2. Je bestelde wat bij een postorderbedrijf of zo, en hebt dat nog steeds niet ontvangen. Stel je met de afzender in verbinding, en zeg dat hij zijn plichten niet is nagekomen. Dat het pakketje is afgegeven aan iemand waar jij geen enkele relatie mee hebt is hun fout (risico), en ze lossen het maar op. Dan kunnen zij de bezorgdienst aansprakelijk stellen, die heeft immers het pakketje achtergelaten bij iemand anders dan de geadresseerde. Aangifte doen bij de politie van verduistering? Dat komt heel laag op hun prioriteitenlijstje te staan. Misschien dat de wijkagent er langs wil gaan, en het weet op te lossen. Ik zou dus zeker contact met hem opnemen. Als dat niet snel tot resultaat leidt (binnen een paar dagen max) neem dan contact op met de afzender. Zij kunnen de bezorgdienst vragen het terug te halen. En anders verzenden ze het maar nog een keer. Als je iets hebt gekocht van een particulier (via Marktplaats of zo) is dat niet anders. Shit happens, maar het kan niet zo zijn dat jij met de schade blijft zitten. Het lag volledig buiten je macht om deze problemen te voorkomen, dus kan het ook niet zo zijn dat je met de brokken zit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verduistering...

Hou het simpel. Jij bent in zee gegaan met een leverancier en die moet je erop aanspreken dat je de bestelde goederen niet ontvangen hebt. Dat het in de praktijk handig is om een pakje bij de buren af te geven en dat in verreweg de meeste gevallen goed gaat, doet daar niets aan af. De leverancier is in gebreke gebleven en zal actie moeten ondernemen, bijvoorbeeld naar de pakketbezorger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100