Schadevergoeding na tweede operatie....?

Mijn schoonmoeder heeft een nieuw heupgewricht gekregen. Nu moet dat gewricht binnenkort vervangen worden, omdat ze zo een schadelijke prothese hebben gebruikt. Dus weer maanden revalideren ed. Heeft zij recht op een schadevergoeding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vrees dat je schoonmoeder weinig kans maakt op een schadevergoeding, althans niet van het ziekenhuis of de specialist die de operatie indertijd heeft uitgevoerd. Net als bij de (PIP)implantaten die nu zo in opspraak zijn, was destijds niet bekend dat de kwaliteit te wensen overliet. Men kon dus niet vermoeden dat er na verloop van tijd problemen zouden ontstaan. Als je het ziekenhuis toch aansprakelijk stelt, zullen ze ongetwijfeld met het verweer komen dat ze, "met de medische kennis van dat moment, zorgvuldig en te goeder trouw" hebben gehandeld. De producent aansprakelijk stellen biedt wellicht meer mogelijkheden voor een schadevergoeding. Verschillende advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in letselschade zijn met claims bezig tegen zowel de ziekenhuizen als de fabrikanten (zie bron). Je kunt je daar aanmelden voor informatie, maar kijk goed uit met welk kantoor je in zee gaat! De kosten die je daarvoor moet betalen kunnen weleens flink oplopen, terwijl je geen garantie hebt dat er een vergoeding wordt uitgekeerd. Toegevoegd na 7 minuten: Het beste wat je schoonmoeder kan doen is zich aansluiten bij één van de collectieve claims die nu door letselschadeadvocaten worden ingediend bij ziekenhuizen en producenten. Maar nogmaals: het wordt een langdurig traject, waarbij succes niet is gegarandeerd en de kosten flink kunnen oplopen. Laat je dus goed voorlichten!

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/test/voeding...
http://www.letselschade-claim.nl/schadever...
http://www.letselschade.nl/letselschade/fa...
http://www.skipr.nl/actueel/id9494-massale...
http://www.vandergoen.nl/ondeugdelijke-heu...

Nou ja zeg! Dit is gewoon te zot voor woorden en dat zulke fouten nog in Nederland gemaakt worden belachelijk!! En ja je kan een schadevergoeding eisen vanwege de verkeerde prothese en het revalideren betaald het ziekehuis als je schoonmoeder dat moest betalen. Veel sterkte ermee! Mvg SYDK

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100