Mijn ID-kaart is gestolen en ik weet wie hem heeft gestolen, wat nu?

- Heb Whatsapp gesprek met diegene maar wil er geld voor hebben
- Met foto van hem met mijn ID

Weet jij het antwoord?

/2500

heel snel aangifte doen bij de politie....... Toegevoegd na 10 minuten: als ik zeg heel snel, bedoel ik heeeeeel snel eigenlijk dus meteen nu..... Toegevoegd na 12 minuten: Hoe doe ik aangifte van vermissing Nederlands paspoort of identiteitskaart? Bij vermissing van uw paspoort of identiteitskaart moet u altijd aangifte doen bij de politie. NB. In sommige gemeenten draait een proef, en is een proces-verbaal van de politie niet meer nodig. Informeer bij uw gemeente welke procedure daar geldt. Of bel met het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900 - 8844. Nederland Dit kan in principe bij elk politiebureau (afdeling Publiekopvang). Hiervoor heeft u wel de gegevens van uw paspoort nodig, zoals het nummer. Dat nummer kunt u eventueel navragen bij de gemeente. Het kan zijn dat u in uw gemeente eerst een bewijs van vermissing moet halen voordat u aangifte kunt doen bij de politie. Dit verschilt van gemeente tot gemeente. Informeer dit daarom bij uw gemeente. De politie maakt in ieder geval proces-verbaal op en dat heeft u weer nodig als u bij de gemeente een nieuw reisdocument opvraagt.

aangifte doen.

Aangifte doen bij de politie, die weten er vast wel raad mee.

Hoe oud ben je? Jonger dan 18? Tegen je ouders zeggen.

bewaar je whatsapp gesprek en ga er mee langs het politie bureau.. dan handelen hun het verder wel af...

tegen deze persoon zeggen dat als hij hem niet teruggeeft jij naar de politie gaat om aangifte tegen hem te doen. Als jij meteen aangifte doet heeft dat hele vervelende gevolgen voor de ander (strafblad) waarna hij wrok tegen jou kan koesteren. En dit is nadelig voor jullie beiden. Als hij hem dan nog niet teruggeeft naar de politie gaan, neem whatsapp gesprek en foto mee, heb je meteen bewijs dat hij het werkelijk is die je id heeft. Toegevoegd na 25 minuten: uit het verhaal kan ik namelijk niet opmaken of het kwade wil is of niet, en aangezien de vraagsteller deze persoon blijkbaar kent (whatsapp gesprek), kan het ook gaan om een uit de hand gelopen grap. als dit echt zo is? kan dat niet bepalen met deze info is het zeer kwalijk om meteen naar de politie te gaan om aangifte te doen.

aangifte doen van afdreiging+diefstal, neem meteen het bewijs mee (dus een whatsapp logbestand ofzo, screenshots, die foto etc..) afdreiging is afpersing, maar zonder dat er met geweld word gedreigd.. na je aangifte, word volgens mij je ID ongeldig verklaard, en zul je een nieuwe moeten kopen. dit zou je weer als "schade" kunnen verhalen op die persoon die hem heeft gestolen.

je MOET aangifte doen! wettelijk bepaald , zonder een papiertje van de politie kan je niet eens een nieuwe aanvragen , bovendien dient het papiertje ( ik weet het woord ervan niet meer) als bewijs als zijnde een id-kaart, we zijn immers verplicht dat op zak te hebben! Als je een nieuwe id-kaart hebt en je krijgt alsnog de oude weer terug , denk dan niet van ;leuk! nou heb ik er 2! (kan er wel 1 verliezen) , neehee je MOET de oude inleveren bij de gemeente , daar waar je je nieuwe ook hebt aangevraagd (zitten ook weer kosten aan) maar de boete die je krijgt als ze er achter komen dat jij er 2 hebt !, die liegt er niet om! Nou je hebt er een karwei bij , erg vervelend! Ik hoop voor je dat het anders afloopt , maar wat is een Whatsapp gesprek? en hij wil er geld voor ? maar dat is afpersing , kan je weer melden bij de politie!! sucses!!!! Toegevoegd na 2 minuten: IK heb dit zelf meegemaakt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100