Nog een uitvaartverzekering nodig?

Stel je stelt je lichaam ter beschikking aan de wetenschap
als je dood bent.
Krijgen jou nabestaanden dan uberhaupt nog iets terug van het lichaam?
Hoe is dit geregeld?
Is een uitvaartverzekering dan niet overbodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je hebt altijd een uitvaartverzekering nodig want het lichaam wordt niet altijd gebruikt. Er is momenteel een overschot aan lichamen en dan wordt dus niet elk lichaam aangenomen. Toegevoegd na 1 minuut: Óok accepteren ze niet elk lichaam (bijv bij overlijden aan een besmettelijke ziekte): http://www.dela.nl/rondom-overlijden/afscheidsideeen/begraven-of-cremeren/doneren-aan-de-wetenschap

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diver...

Als je lichaam wordt geaccepteerd krijgen je nabestaande niets terug. Heb je ook geen begrafenis polis nodig. Alleen als je na je dood niet geaccepteerd wordt zitten je na bestaanden wel met jou lichaam dat begraven moet worden en geen polis.

omdat je van te voren niet weet of je lichaam voor de wetenschap geschikt is zou het zomaar kunnen zijn dat je wel een uitvaart moet gaan verzorgen. of althans de nabestaanden. naar mijn mening kan je in dit geval beter een uitvaartpolis in geld regelen dan een zogenaamde naturapolis waarin alles wordt geregeld. mocht de wetenschap je wel willen hebben hebben de nabestaanden nog altijd de uitkering om bijvoorbeeld iets in nagedachtenis te doen.

Als je je lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap moet je dit tijdens je leven al regelen! Je kan je aanmelden bij een anatomisch instituut bij een universiteit. Er wordt dan een overeenkomst gemaakt en hier krijg je papieren en dus bewijsmiddelen van. Je moet een codicil opstellen waarvan ook een kopie naar de huisarts gaat. Als dit eenmaal geregeld is heb je geen uitvaartverzekering meer nodig. Niet iedereen die zich aanmeldt kan worden geaccepteerd. dDi heeft vooral met de planning van het benodigde aantal lichamen in de toekomst te maken. De nabestaanden krijgen niets terug. Het is dus nooit onmogelijk om je lichaam ter beschikking te stellen als dit niet van te voren geregeld is.

Bronnen:
www.donorvoorlichting.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100