Waarvoor is het rode broche-ding dat veel engelsen dragen?

Ik kijk de laatste tijd bbc om mijn engels te verbeteren. Alle presentatoren dragen een soort van roos op hun jasje, maar de betekenis is nog niet uitgelegd. Weet iemand wat het inhoud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Binnenkort is het weer 11 november, dodenherdenking (Remembrance Day) in Engeland. Men draagt dan een poppy. Op deze dag in 1918 kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Bijna 1 miljoen Britten vonden de dood bij deze oorlog. Dit in tegenstelling tot 382.000 tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het is geen broche, het is een klaproos (poppy). Het heeft te maken met de Engelse jonge mensen die in de loopgraven omgekomen zijn in WO1, maar hoe dit verband zit, weet ik niet. Misschien een andere GVer ?

Dat is een zogenaamde poppy, een klaproos. Ze zijn bedoeld om de mensen te gedenken die tijdens oorlogen zijn omgekomen. (RJ) Toegevoegd na 2 minuten: In Vlaanderen, waar veel Engelsen zijn omgekomen, groeide deze bloem volop. Er is een beroemd gedicht dat hierover gaat, zie de tweede link.

Bronnen:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazin...
http://nl.wikipedia.org/wiki/In_Flanders_Fields

tijdens de 1 wereld oorlog waren er veel massagraven,en in het voorjaar kwamen er daar duizenden klaprozen op. vandaar dat ze de klaproos(poppy)als symbool gebruikt hebben. Ik weet dit nl,omdat ik voor de commonwealth war graves commission werk,die houden over de hele wereld de graven uit de 2 wereld oorlog bij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100