Zou jij het gaan betalen ? Een man heeft een 21 jaar oude boete alsnog betaald. Zou jij dat ook doen?

http://www.nu.nl/binnenland/2113961/man-wil-boete-betalen-21-jaar.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja, als je een slecht geweten hebt. Persoonlijk zou ik er geen nacht slecht van geslapen hebben en met het geld zelf iets leuks hebben gedaan. Daarnaast zou ik angst hebben dat ze alsnog rente gaan berekenen...

Het gaat aan je knagen je loopt er steeds weer tegenaan, ik zou dat ook hebben gedaan. Ik vind het een late maar toch wel een sympathieke actie van deze man.

Ja waarom niet.!! was kost nou 130 gulden € 60.. misschien heeft zijn vader dat boete nog in zijn geweten. En als jij dat heeft betaald, dan kan zijn vader zelfs nog rust hebben en zijn graf..!!! Toegevoegd na 59 seconden: (in zijn graf)

Dat nu is karma inlossen... Iedereen doet dat op een gegeven moment... Maar dan ook iedereen... Alleen niet de lezer die dit nu leest, maar er komt een tijd dat de lezer dit ook gaat doen...

Het is heel eg heerlijk van deze man dat hij alsnog de boete wil betalen.

Nee, want die ene boete die ik ooit gehad heb (fietsen op de stoep op zaterdagmorgen een uur voor de winkels open gingen in de binnenstad omdat ik - hoogzwanger- niet zo lekker kon lopen :roll: ) heb ik gewoon meteen betaald. Vijftig gulden meen ik. En bijna vijftig erbij omdat ik hem vroeg of hij zijn personeelsfeestjes niet gewoon lekker zelf kon gaan bekostigen. Maar over zijn algemeenheid zou ik een oude schuld als ik de kans kreeg zeker inlossen ; dat voelt gewoon beter. Anders blijft het ergens toch aan je knagen, vooral als het om iets persoonlijkers gaat dan een verkeersboete.

onthoud je die boete na 21jaar? Toegevoegd na 1 minuut: Ik denk dat het geen boete meer is na 21jaar ; tenzij de overheid die gegevens nog beheerd.

Ja! Al is het maar om de krant te halen!

hij heeft helemaal niet betaald want de boete was verjaard.wel heeft hij het bedrag aan een goed doel geschonken.

Ik denk dat ik niet eens kan herinneren dat die boete nog betaald moet worden. Zou ik het wel weten, dan ligt het eraan wat voor boete het is. Maar omdat ik het heb onthouden is de kans groot dat mijn geweten me parten speelt. Dan is het een goed idee om weer quitte te spelen en netjes te betalen.

Ik ben een angsthaas en ik betaal direct zodra de boete op de deurmat zou vallen. Maar na 21 jaar zonder aanmaning of wat dan ook. Nee dan zou ik het niet meer betalen. (sorry voor het eerlijke antwoord, laat de - duimpjes maar komen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100