Wat is de langst durende oorlog in de geschiedenis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Driehonderdvijfendertigjarige oorlog (1651–1986) is de naam van een conflict tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Scilly-eilanden (bij de zuidwestkust van Engeland). Het conflict vloeide voort uit de Nederlandse inmenging in de Engelse Burgeroorlog. De zogenaamde "oorlog" duurde 335 jaar zonder dat er een schot werd gevuurd en zou de langste oorlog in de geschiedenis zijn zonder slachtoffers. Hoewel de geldigheid van de oorspronkelijke oorlogsverklaring in twijfel wordt getrokken en er bij de Vrede van Westminster al een einde aan de oorlog zou zijn gekomen, werd in 1986 alsnog een symbolische vrede getekend.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Driehonderdvi...

De oorlog van de mensen tegen de zee en het wassende water... Daar is de mensheid al zo lang mee bezig, a neverending war...

Uit mijn hoofd de honderdjarige tussen frankrijk en Engeland. Maar misschien dat er in de prehistorie wel langere waren, mar ik denk niet dat je dat bedoelt.

het antwoord hierboven is meninglijk het langst durende oorlog in de geschiedenis.. Maar feitelijk is langst durende oorlog in de geschiedenis is, en zelfs die nog steeds niet te analyseren is, door geen één wetenschap. De oorlog die men, met zijn/haar binnenwereld heeft.!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100