Is het woord "chickie"denigrerend voor meisjes? En denken mannen en vrouwen hetzelfde over dit woordgebruik?

Zelfs in de chocoprins reclame rappen kinderen dat ze aandacht van chickie's krijgen. Ik vind het klinken als meisjes als gebruiksvoorwerp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elke benaming die je geeft kan denigrerend zijn. Maar dezelfde benaming kan ook complimenteus zijn. Het gaat meer om de manier hoe het wordt gebruikt, dan om de exacte bewoordingen. Dus wat mij betreft mag 'chickie' best.

Voor de mensen boven de 25 wordt het vaak als denigrerend op gevat, omdat je ook geen kippetje zegt! Voor de jeugd van nu is het bijna een gewoon nederlands woord geworden... Wat ga je doen vanavond? FF chillen met me chickie! Toegevoegd na 43 seconden: Klinkt een stuk stoerer dan: met mn vriendinnetje op de bank zitten!

Ik vind kippen geweldig leuke dieren, maar idd. 'kippetje' als aanspreektitel vind ik toch minder.....krijg gelijk associaties met ......zonder kop.

ik vind zelf chickie denigrerend, omdat het word gebuikt door jongens om aan te geven dat iemand 'lekker' is. Ik vind dat je niet alleen naar iemand haar uiterlijk moet kijken en daarom vind ik het denigrerend.

Dat is relatief en afhankelijk van situatie. Ik vindt die reclames tegenwoordig ook fantasie loos, maar meer omdat het Nederlands taalgebruik wordt verkracht dan dat het denigrerend zou zijn. Je kunt je ook afvragen als je als meisje zijnde met meer bloot dan kleding over straat loop, je het niet over jezelf afroep. Dan wordt er wat tegen ze gezegd, en vervolgens gaan ze in die slachtoffer rol zitten; "we willen gerespecteerd worden". Mensen die dit soort worden gebruiken vindt ik dan ook niet bijster slim. Daarnaast zal het tegen mijn vrouw niet worden worden gezegd omdat ze zich simpelweg nooit in die situaties laat komen. Volgens mij werd de term Chickie's voor het eerst groot gebruikt in de Engelstalige tekenfilm serie Johnny Bravo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100