Filosofie : wat is de meest gestelde vraag in de filosofie tot op heden ?

-wat heeft de mensheid het meest geboeid ?
- Of waarover is de verwondering het grootst ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarom bestaan we? waarom denken we beseffen we dat we bestaan?

Is er leven na de dood?

Wat is het nut van het leven.

Wat is waarheid? Wat is liefde? Toegevoegd na 2 dagen: De vraag of de mens echt een vrije wil heeft of niet, is ook al lang gaande. Is alles voorbestemd? Wat bepaald wat, en in hoeverre? ('wat' kan van alles zijn) Bestaat alles uit een oorzaak en gevolg? (Determinisme) In ieder geval vragen wat over de mens gaat, is toch wel één van de populairste en van alle tijden geweest. Over het bestaan van een geest in een lichaam zijn er ook verschillende theorieen.

Ligt er toch een beetje aan hoe je filosofie definieert. 1] De filosofie of wijsbegeerte is de oudste theoretische discipline (zij kwam voor het eerst echt op in de 6e eeuw v.Chr.) die het verlangen en het streven uitdrukt naar kennis en wijsheid. 2] In het dagelijks spraakgebruik wordt de term filosofie gebruikt om elke vorm van wijsheid of levensbeschouwing aan te duiden (zoals in "iemands filosofie") of iemands uitgangspunten. 3] Filosoferen zelf als middel om het creatieve denken verder te ontwikkelen. Onder 1] heb je dan nog een heleboel vakgebieden, zoals ethiek, esthetica, logica, metafysica, politieke en sociale filosofie, taalfilosofie en wetenschapsfilosofie. Vragen die steeds weer opduiken: wat is mooi hoe komt het dat..... waar komen wij vandaan waar gaan wij naar toe wat is het nut van het leven wat is de mens wat is cultuur waartoe zijn wij op aarde (1e vraag uit de katechismus!)

Wie ben ik zonder mijn geconditioneerde overtuigingen en aangeleerd gedrag?

Hoe is leven op aarde ontstaan?

Hoe word je gelukkig? Toegevoegd na 1 minuut: De grootste verwondering voor veel mensen is de geboorte van een baby, de groei van een baby. en hoe het universum in elkaar steekt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100