wat te doen voor ontslag gesprek?

Morgen heb ik een gesprek waarbij ik mogelijk te horen krijg dat ik ontslagen wordt. Is het verstandig me ziek te melden voor de rest van deze maand? Verder nog tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je niet ziek bent, moet je je niet ziek melden, dat is fraude

Het is zeer onverstandig om je ziek te melden als je niet ziek bent. Ik neem tenminste aan dat je wel weer ander werk zult zoeken, als het zo zou zijn dat er inderdaad ontslag plaatsvindt. Het is dan veel gunstiger als je gewoon tot en met de laatste dag blijft werken. En proberen er goede moed in te houden, denk aan wat je leuk vindt aan dit werk. Doe je best om een goede herinnering achter te laten bij de collega's die mogen blijven. Dat is allemaal gunstig voor een eventuele nieuwe baan. Sterkte ermee!

Dat is vervelend zeg. Je hebt misschien nog vakantie dagen die je op kan nemen. Ik zou me niet ziekmelden, je bent immers niet ziek. Werk door tot het einde van je contract en ga alvast op zoek naar ander werk. Succes.

Als ze je graag willen ontslaan kan dat ook per brief als je ziek bent, dus zo kom je er niet onderuit. Wat je ook doet teken niets wat zegt dat je vrijwillig weggaat. Daarmee verlies je namelijk ook je recht op een uitkering mocht je dat nodig hebben. En verder, als de keuze al is gemaakt dat je ontslagen wordt kun je daar niets meer aan veranderen. Zorg dus dat je weggaat terwijl je een goede indruk achterlaat. Geef aan dat je het jammer vind dat ze je ontslaan, dat je het een fijn bedrijf vond om voor te werken, dat je veel geleerd hebt, enz. Een beetje slijmen werkt heel goed. En vraag dan om een GOEDE referentiebrief. Vraag vooral ook om verbeterpunten en de reden van ontslag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100