Is een politieagent (en verdere beoefenden inzake politie) verplicht om bij bepaalde gelegenheden het uniform aan te doen? Zie uitleg.

Bij een begrafenis, huwelijk, ...? Moet de overlijdende/getrouwde/... dan ook een lid zijn van het politie departement?

Ik vroeg me dat af, omdat ik het wel eens zie dat politieagenten hun uniform dan dragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, absoluut niet. Een politieagent buiten functie zal niet snel zijn/haar uniform aan doen als dat niet een verplichting is. Tenminste, dat begrijp ik van mijn zoon die al heel wat jaren bij de politie is. Hij zou het maar raar vinden om zo maar zijn uniform aan te doen als daar geen reden voor is. En hij moet hartelijk lachen om het idee dat als hij gaat trouwen dat ie dat dan in uniform zou doen. Het kan alleen verplicht worden als - bijvoorbeeld - een collega begraven wordt en de politie-collega's gaan daar "als politiemensen" afscheid nemen.

Bij elke officiële aangelegenheid die jij noemt mag een agent zijn gala-uniform dragen. Het is voor een politieagent verplicht een gala-uniform te dragen bij aangelegenheden waarvoor een dienstorder is uitgegeven.

Als je bedoeld als partner van,nee dan is het niet verplicht en ook de overleden en of huwelijkspartner hoeft geen lid te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100