Verkering hebben als meerderjarige met een minderjarige is toch strafbaar? Vraag staat bij extra uitleg

Verkering hebben als meerderjarige met een minderjarige is toch strafbaar, maar wat nou als de jongen 17 is en het meisje 15 en de jongen wordt 18. Moeten ze dan uit elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, dat is niet verboden. Maak je geen zorgen, ze hoeven echt niet uit elkaar! Seks met dit meisje is officieel niet toegestaan (vanaf 16 jaar), maar in de praktijk zal hier alleen een proces van komen als de minderjarige (of diens ouders/verzorgers) een klacht indient.

Bronnen:
http://www.juridischadvies-info.nl/artikel...

Ze moeten niet uit elkaar, maar in principe is de meerderjarige strafbaar als hij sex heeft met een meisje jonger dan 16 jaar. Dat zal echter enkel het geval zijn als er klacht wordt neergelegd door door het minderjarig meisje, de ouders of de Raad voor de Kinderbescherming. In Art. 245 Sr is bepaald dat ‘Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie. Het is dus een misdrijf om ‘sex’ (het Wetboek voor Strafrecht spreekt van ‘het seksueel binnendringen van het lichaam) te hebben met iemand vóórdat zij de leeftijd van 12 respectievelijk 16 jaren heeft bereikt.

Bronnen:
http://www.juridischadvies-info.nl/artikel...

Verkering hebben is natuurlijk nooit strafbaar. Daar moet je gewoon samen van genieten. En het sex hebben met elkaar zolang mogelijk bewaren. Dan blijft de verkering spannend. Tot je weet dat je voor elkaar bestemd bent. Maar dat laatste zal wel een ouderwetse opvatting zijn. Toegevoegd na 16 uur: Ja, dat dacht ik al wel. De eerste min is al binnen. Zal wel door die sex komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100