Waarom hebben mensen de neiging mijn naam Jordy te schrijven als Jordi?

Beetje domme vraag misschien maar hier moet volgensmij wel een antwoord voor zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb voor je opgezocht dat Jordy met een y ongeveer 10.000 in Nederland is gegeven aan een kind, Jordi met een i ongeveer 5000 keer. Dat betekend dat je zou kunnen verwachten dat in grofweg 1 op de 3 gevallen mensen je naam verkeerd spellen als ze het voor het eerst bij jou op moeten schrijven. Ik denk verder dat de keren dat het verkeerd gaat beter blijven hangen.

Omdat ze die naam vaker zo geschreven hebbn gezien. Als iemand zelf iemand kent die Jordy heet zal diegene het eerder zo schrijven.

De naam is bekend geworden door Johan Cruijff. Hij heeft zijn zoon Jordi genoemd. Dus eindigend op een i zoals gebruikelijk in Spanje, waar Jordi Cruijff opgegroeid is. Jij hebt de Amerikaanse variant.

Mischien dislecties?

Indien u uw kennissenkring niet expliciet uitlegt hoe u heet dan zal niemand uw voornaam eenduidig schrijven. Er zijn ook personen die Jordi of Jordie heten.

Omdat de meeste mensen het gewoon de leukste schrijfwijze vinden. Geloof het of niet, maar dat is al onderzocht :) Dus zo dom is je vraag niet. http://www.zwangerschapspagina.nl/babynamen/112013-de-leukste-manier-om-de-naam-jordi-schrijven-2.html

Omdat ze niet zeker weten hoe die naam geschreven moet worden. Zo heb je ook Corry/Corrie, Rene/Renee, Gert-Jan/Gertjan, Luuk/Luc, Twan/Toine, enz. Al deze namen zijn geldige en ook gebruikte namen. Noem het maar de keuzevrijheid van de ouders en je kunt aan de uitspraak niet weten hoe die ene naam dan precies gespelt wordt. Ernaar vragen kan natuurlijk altijd, hoewel dat niet altijd wordt gedaan.

Gewoon jouw naam klinkt als Jordi en daarom denken mensen dat je het zo moet schrijven. De naam Axel bijvoorbeeld: mijn beste vriendin dacht dat je hem moet schrijven als Aksel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100