Waarop zou jij bezuinigen als je in de overheid zat?

Ben je het met de huidige bekende plannen eens of zou je het anders doen?

Toegevoegd na 6 minuten:
Ik zou het liefst ook nog willen weten waarom je daarop zou bezuinigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Defensie Denk bijvoorbeeld aan het meedoen van de JSF. Dat kost ons kapitalen en het heeft ons nog niks opgeleverd. - Salarissen en bonussen (van bijvoorbeeld topmanagers) Over het algemeen is Nederland te kapitalistisch. Dat houdt in dat de rijken te veel verdienen. Er moet wat anders met die miljoenen gebeuren die naar (bonussen van) topmanagers gaan. - Bureaucratische processen Voordat er iets geregeld kan worden (door overheid/ambetenaren) moeten er veel te lange processen doorlopen worden. Volgens mij valt er een grote efficiencyslag te behalen daar, zodat we met minder ambtenaren toekunnen. - Kunst en cultuur. Ik vind kunst en cultuur héél belangrijk en het zou mij pijn doen om daarop te bezuinigen, maar eerlijk is eerlijk: Het is een extra. Als ik in mijn eigen huishouden moet bezuinigen, dan doe ik dat niet op eten, studie of gezondheid, maar koop ik minder CD's, ga ik minder naar de schouwburg etc. Ik zou in de regering dus ook eerder bezuinigen op kunst en cultuur dan op onderwijs of gezondheid.

helft ambtenaren eruit, provinciale staten opheffen, onmiddellijk stoppen met ontwikkelingshulp, Europese Unie uitgaven korten en zo zijn er nog wel een paar te bedenken. Toegevoegd na 18 minuten: nav je toevoeging: ambtenaren behoeft denk ik geen nadere uitleg. Provinciale staten zijn gewoon een extra onnodige laag tussen gemeenten en regering dus taken kunnen eenvoudig herverdeeld worden. Ontwikkelingshulp helpt niet weten we inmiddels allang er zijn betere methoden om arme landen te stimuleren dan corrupte regeringen en organisaties geld toe te stoppen. E.U. zijn we de grootste betaler per hoofd van de bevolking dus wordt het tijd dat aan te passen. Enz. enz. Toegevoegd na 5 uur: Om de zaak in perspectief te zetten: Nederland telt 16,538,435 inwoners op September 11, 2009. In totaal zijn er bijna 1 miljoen ambtenaren; 956.000 om precies te zijn.

Bronnen:
http://www.inoverheid.nl/artikel/artikelen...

Ik zou ook bezuinigen op commissies, die commissies benoemen om commissies te beoordelen. Scheelt je zo al een hele hoop salarissen. Maar ja .... moeten die dan allemaal in de WW? Ik denk net als de vorige beantwoorder dat er heel veel geld te bezuinigen valt in de Europese Unie. (subsidies, verhuizingen van en naar Strasburg, onkostenvergoeding parlamentariers). Op ontwikkelingshulp zou ik niet echt bezuinigen, maar wel veel beter uitkijken waar het geld naar toe gaat.

Ik zou willen bekijken hoe het zit met de topsalarissen en bonussen van de -in mijn ogen- zichzelf verrijkende managers en directeuren. Ik vind het namelijk schandalig, dat ook onderpresterende managers/directeuren met een bonus naar huis gaan waardoor ze eigenlijk de rest van hun leven niet meer zouden hoeven werken. Ik zou de militaire missies eens wat beter willen bekijken. Waarom zitten we ergens, en welk doel dient het? Ik denk dat het ambtenarenapparaat wel anders ingericht zou kunnen worden.

onder het mom van, alle kleine beetjes helpen zou ik bezuinigen op het beantwoorden van vragen van de oppositie, zo kost een officiele vraag van de partij van de dieren (van elke partij, maar ik haal kies de partij van de dieren eruit omdat deze zeer veel vragen stelt ;)) (Bv. vragen over castreren van biggetjes) al zo 2000 euro. er worden per jaar een hoop nodeloze vragen gesteld, die de maatschappij allemaal geld kosten. Door het stellen van deze vragen aan enkele regels te laten voldoen zou al zo een behoorlijk bedrag bespaart kunnen worden.

Kinderbijslag voor meer dan 2 kinderen afschaffen. IVF uit het basispakket ziektekostenverzekeringen. Hypotheekaftrek boven 350.000 euro afschaffen. Politie inzet bij voetbalwedstrijden voor rekening bezoekers.

ik zou bezuinigen op mensen in gijzeling nemen voor onbetaalde mulder (verkeers) boetes. die boetes blijven in heel erg veel gevallen onbetaald omdat er geen bronnen zijn buiten de muren die ze kunnen betalen en het kost de staat elke dag ongelooflijk!!! veel geld om die mensen gedetineerd te houden. terwijl ze daardoor juist niets kunnen betalen doordat door hun detentie hun inkomen weg valt. dus ze bereiken er niets mee het KOST alleen maar.

Salarissen boven de Balkenende-norm. Toegevoegd na 45 seconden: Binnen de overheid, semi-overheid en met publiek geld gefinancierde instellingen.

salaris leden koningshuis (ze moeten met de helft ook tevreden kunnen zijn), salarissen binnen heel de politiek, ambtenaren. aanleg van monumenten, nieuwe snelwegen (oude repareren waar nodig), ww (werklozen gewoon weer aan het werk zetten), meer controle`s voor mensen in de wao (scheelt zo veel als de profiteurs uit de wao gingen, en anderen terecht wao laten ontvangen), maar het is toch best nog een moeilijke vraag, omdat het makkelijker zou zijn om te zeggen waar het geld wel naar toe zou moeten gaan. persoonlijk zijn we allemaal goed gebaat bij een veilig gevoel op straat, en een goede zorg als we ziek zijn.

Ministerie van defensie en daarmee het gehele leger opheffen en dat niet in 2013 maar nu!

ik zou bezuinigen op de leden van het koninklijk huis,omdat ik vindt dat dat veelste veel geld kost. ik zou geen kinderbijslag meer overmaken naar kinderen die in het buitenland wonen,omdat ik denk dat daar veel gesjoemeld mee wordt,kinderen die niet eens bestaan en zo. ik zou bezuinigen op defensie,omdat ik dat ook teveel vindt kosten..zeker die JFS,als die er komt. en de armoede bestrijding in de 3e wereld landen,omdat ik vindt dat we de armoe eerst maar eens in eigen land moeten zien te bestrijden

De commissie Gerritse heeft in maart dit jaar een aantal opties op een rij gezet (zie bron). Belangrijkste besparing is wat mij betreft het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. Deze gaat vrijwel geheel in de prijs van de huizen zitten, en werkt ook nog eens zo dat rijkeren meer profiteren dan armeren.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/binnenland/articl...

Ik zou iedereen die in de kamer zat, eerste of tweede kamer maakt niet uit op minimum loon zetten, dat zou een geweldige besparing betekenen, maar ook nog een voordeel hebben, geldwolven zouden dan meteen de benen nemen en de echte politici zouden dan overblijven, dus twee vliegen in één klap...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100