Waarom zijn ratten en muizen ongedierte maar moeten zwerfhonden geholpen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat een zwerfhond geen ongedierte is.

Ratten en muizen zijn ziektedragers. Zwerfhonden kunnen ook ziektes dragen, maar omdat deze vaak te verhelpen zijn, waarna een hond (na een heropvoedingscursusje) wel weer geplaatst kan worden bij een gezin wil men honden wel helpen en ratten en muizen (die niet veel mensen als huisdier willen hebben) niet.

Bij ratten en muizen gaat de voortplanting zo snel dat het binnen de kortste keren een plaag is. Honden planten zich veel minder rap voort.

1: Ratten en muizen kunnen ziekten overdragen aan mensen, dat is bij honden meestal niet of nauwelijks het geval. 2: Ratten en muizen kunnen prima voor zichzelf zorgen, zo goed dat ze zich als een gek voortplanten, zwerfhonden daarentegen hebben een karig, schamel en ellendig bestaan . En tenslotte: De hond is een intelligent dier dat sinds 30.000 jaar gewend is om met en bij de mensen te wonen als gezeldschapsdier of om een functie te vervullen: het is een sociaal dier dat bij de mens is gaan horen. Daarom beschouwen wij de hond niet als ongedierte. Ook niet als hij een zwervend bestaan moet leiden.

De voortplanting bij muizen en ratten gaat razend snel. Uit een paar muizen kunnen ruim 2000 nakomelingen komen.Als je dit niet beteugeld breken ziektes als de pest uit. Muizen en ratten bevuilen ook voedsel en kunnen dan voedselvergiftiging veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100