Streef je na een luxe leven of innerlijke rust?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind beide niet alleen geen tegenstellingen maar ook niet per definitie positief. Een luxe leven in de zin van veel overdaad en decadentie is me veel te materialistisch en egocentrisch, en zou me op geen enkel manier een goed gevoel geven. Eenvoudige basisbenodigdheden (zoals die in een westerse samenleving eigenlijk nauwelijks meer luxe zijn te noemen) zijn voor mij voldoende, en op dat gebied heb ik al redelijk breikt wat ik bereiken kon, al kan het op bepaalde gebieden nog steeds best een beetje minder. De term 'Innerlijke rust' bezorgt me echt kippenvel ; dan denk ik aan mensen die het helemaal met zichzelf getroffen hebben, niets meer te maken hoeven / willen hebben met de ellende van een ander en zich nergens meer voor in hoeven te spannen, en zich met vaagheden en zweefkolder kan gaan bezighouden. Een schoon geweten en integriteit kan ik mee leven, graag zelfs, maar innerlijke rust, brrrr.....klinkt nogal decadent eigenlijk. Toegevoegd na 23 uur: Ik kan iedereen inclusief mezelf altijd recht in de ogen kijken en rustig slapen; als dat innerlijk rust is, heb ik dat allang. En het wordt beter naarmate je meer afstand van luxe kunt doen. Dan krijg je namelijk ook ‘uiterlijke rust’ of ‘omgevingsrust’.

Innerlijke rust dat is waar ik naar verlang een luxe leven hoef ik niet

Ik streef tijdens een luxe leven naar innerlijke rust

Ik streef naar een luxe leven voor diegene die dat nog niet hebben. Pas dan heb ik innerlijke rust...

Ik wil het liefst innerlijke rust

Wij leven in Nederland al in behoorlijke luxe, ik heb daarom om niet veel extra's nodig. En wat heb je aan al die luxe zonder innerlijke rust? Toegevoegd na 3 minuten: Vaak zie je ook compensatie gedrag. Mensen zoeken via luxe de innerlijke rust. Vaak is dat maar van tijdelijke aard.

Ik ben geneigd te zeggen naar innerlijke rust. Maar, innerlijke rust en luxe zijn geen elkaar uitsluitende tegenstellingen. Het feit dat je je deze vraag kunt stellen is al luxe, want blijkbaar hoef je je geen zorgen te maken waar je morgen je eten vandaan haalt. Ook zijn er mensen (geweest) die in een zekere mate van luxe leefden, maar toch innerlijke rust kennen, zoals bv Bhagwan/Osho en Nelson Mandela (als president). En zijn er massa's mensen die geen luxe hebben maar ook geen innerlijke rust.

ik heb jarenlang verlangd naar innerlijke rust. op dit moment begin ik er steeds dichterbij te komen.. mede dankzij mijn huidige partner. een luxe leven hoeft voor mij niet. het is wel lekker als je gewoon elke maand gewoon je rekeningen kan betalen en brood op de plank hebt, dat werkt ook mee aan het verkrijgen van innerlijke rust.

Een luxe leven houdt per defenitie niet in dat men gelukkig is. Innerlijke rust biedt deze mogelijkheid wel. Innerlijke rust is ook genoegen nemen met wat is. Niets meer nodig. Men IS.

Ik streef naar innerlijke rust met een gepaste luxe die het leven aangenaam maken op die momenten dat de innerlijke rust ontbreekt...

met innerlijke rust kan het je geen reet schelen of je arm bent, met veel geld of luxe kan je zeker innerlijke rust ontberen. i rest my case. inkppertje dit

Het is niet OF-OF, denk ik. Een luxe leven geeft ook een bepaalde innerlijke rust. Je hoeft niet elke dag te denken hoe je weer voor voldoende eten en drinken zorgt om de dag te overleven. Je kunt over schoon water beschikken om te drinken en je te reinigen. Dit is voor ons Nederlanders waarschijnlijk doodnormaal, maar voor de meeste aardbewoners een luxe. Maar, als ik moet kiezen dan is het innerlijke rust. Luxe draagt daar zeker aan bij, maar we hebben het wel overdreven luxe in ons landje. Van mij mag het wel wat soberder zonder dat ik aan innerlijke rust inlever.

Innerlijke rust hebben is een luxe. Luxer is er niet. Ik kies dus voor innerlijke rust.

Ik kies voor luxe leven, want innerlijke rust zal ik toch nooit vinden. Zit niet in mijn aard en als het een tijdje rustig is, dan breekt het zweet mij uit.... Toegevoegd na 6 minuten: Maar helaas hoeft luxe leven niet decadent en zelfs niet opwindend te zijn. Dus streef niet naar een van beide, maar naar de juiste combinatie van de twee, gepaard aan een zekere opwinding. Ik vrees overigens, dat dat teveel gevraagd is en niet bestaat. Dan maar alleen een luxe leven.

innerlijke rust daarom heb ik oa een andere baan genomen dan maar iets minder geld.

Innerlijke rust. Daar kom ik uiteindelijk het beste door uit. Luxe leven is altijd meer meer meer, nooit genoeg. Altijd onrust. Nee doe mij maar innerlijke rust. héééérlijk.

Als je innerlijke rust hebt gevonden heb je dat luxe leven niet meer nodig.

Men streeft vaak na een luxe leven dan pas denken ze innerlijke rust te kunnen creeren vaak begint dan pas de inspanning. Ik streef naar een innerlijke rust, ik probeer mijn mind te zuiveren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100