Is drugs dealen illegaal of is het gebruiken ervan illegaal?

Dealen mag misschien niet maar is het gebruiken ervan illegaal of legaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bezit, het vervaardigen en distributeren (oftewel dealen) van alle drugs op lijst 1 van de opiumwet (harddrugs) en lijst 2 (softdrugs) is ALLEMAAL verboden. Bezit van harddrugs voor eigen gebruik zal geen proces verbaal voor worden opgemaakt. Maar primair mag het niet. Als je gebruikt wil dat voor de wet ook zeggen dat je het bezit. Dus gebruiken is ook strafbaar. Maar nogmaals, een geringe hoeveelheid zal je niet voor worden vervolgd. Voor het verkopen (dealen) zonder meer en zal altijd worden vervolgd. Bij softdrugs (wiet, hash) geldt exact hetzelfde. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het NIET legaal. Alleen de overheid beperkt zich met opsporing en vervolging gezien het gedoogbeleid. De verkoop en gebruik vanuit een coffeshop wordt oogluikend toegelaten.

Het is illegaal om op straat drugs te gebruiken. Thuis mag het wel volgens mij.

Harddrugs is verboden Softdrugs alleen thuis of in de coffieshop legaal niet op straat! Dealen is ook verboden !

Het in het bezit hebben van Hard Drugs is verboden. Het gebruik (of onder invloed van zijn) ook. Natuurlijk is dealen óók verboden...! Toegevoegd na 44 seconden: Even losstaand van het feit of het verboden is ja of nee, is het ontzettend stom om te gebruiken... Doe er je voordeel mee.

Dealen mag niet ! harddrugs mag niet !! softdrugs is illegaal maar !! gedogen !! wanneer je dit op straat doet zal je hoogstens een waarschuwing krijgen en kan de agent je weedvooraad afpakken. echter zitten er ook aardige agenten bij die je alleen vragen ergens anders te gaan blowen omdat er waar je nu zit mensen zijn die er last van hebben of kunnen hebben!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100