Waarom slaan wij ritmisch onze handen op elkaar na een succesvol concert, voorstelling etc. ?

Om ons tevredenheid te laten merken, maar waarom via deze manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

hm ik heb even rondgegoogled, een heleboel over wanneer je wel en niet moet klappen, maar niks over de oorsprong ervan.. Maar als je logisch denkt: je zit in het publiek, je luistert naar iets wat je goed vindt en je wilt het laten horen.. Je hebt meestal geen attributen bij om geluid mee te maken en stampen met je voeten kost meer moeite,schreeuwen komt al snel onbeleefd over. Het is dan eigenlijk behoorlijk logisch dat je je handen gebruikt. Toegevoegd na 2 minuten: Het is ook zo ongeveer het oudste "instrument", en werd dus ook door muzikanten zelf gebruikt. Het applaus stamt al uit de tijd van de romeinen. Meer info op de engelstalinge GV!

Bronnen:
http://answers.yahoo.com/question/index?qi...

Chimpansees doen het toch? Misschien heeft het met onze evolutie te maken.

We klappen om te laten merken dat we iets goed vinden. Het klappen gaat vaak over in ritmisch klappen dat steeds sneller gaat als een soort aanmoediging voor degenen die het optreden hebben verzorgd om een toegift te geven. M.a.w., het publiek wil meer!

Ooit in een ver verleden is afgesproken dat klappen (applaus) betekent dat je iets mooi vindt. Het is dus lichaamstaal!

Het is een afspraak, waarbij ettiquette een rol speelt bij wanneer er precies geapplaudiseerd moet worden. Onder doven klapt men niet, maar wappert men met beide handen boven het hoofd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Applaus

Het is van oorsprong als een symbolisch schouderklopje bedoelt. Je kunt niet met z'n allen naar voren lopen om de betreffende(n) een letterlijk schouderklopje te geven, dus zo is deze vorm ontstaan.

Er zijn plaatsen op de wereld waar ze op de grond stampen om hun bijval te laten blijken. Klappen is een van de eerste effectieve dingen die je kunt doen met je handen, om buiten je andere lichaamsmotoriek een signaal af te geven. Apen doen het ook en kleine kinderen doen het ook, zelfs zonder voorbeeld. Dus ook een hele effectieve leuke manier om je bijval te geven, zeker als dat onderling zo is afgesproken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100