zijn de USA officieel nog steeds bezet gebied?

er is een stam van natives die zich niet overgegeven heeft aan de europese overname (ik weet zo even niet welke), en dit zou volgens de wet inhouden dat Amerika tot op heden bezet gebied is. Klopt dit?

Toegevoegd na 6 dagen:
Het gaat om de Navaho-indianen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, helaas, dat klopt niet. Als het zou kloppen zou dat ook gelden voor Australie en veel Afrikaanse landen. Als een gebied niet beschikte over een herkenbaar regeringssysteem ( voor de Europeaan) was het volgens de internationale (Westerse) wet terra nullius, niemandsland. Het recht van de sterkste heeft gewonnen. De native americans zijn vanaf de komst van blanke kolonisten van hun land verdreven en verjaagd. Er is veel strijd gevoerd door de blanken om deze ‘wilden’uit de weg te ruimen.Uiteindelijk werden reservaten aangewezen waar de native amercians konden leven. Deze lagen vaak niet in hun oorspronkelijk woongebied en ze konden niet hun oorspronkelijke manier van leven voortzetten.

Nee, het grondgebied van alle Federale staten is allang bekend en opgetekend in hun constitutie. Voor zover ik weet maken indianenreservaten gewoon deel uit van het grondgebied van een bepaalde staat. De VS bezetten juist een groot aantal andere gebieden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100